Cât costă un loc pentru o călătorie în spațiu. Virgin Galactic a anunțat prețul biletelor puse în vânzare

2 luni in urmă 29


Compania Virgin Galactic a lansat în această săptămână vânzările de bilete pentru călătoriile spaţiale, cu un preţ care porneşte de la 450.000 de dolari pe loc. În această călătorie spațială turiștii pot vedea Pământul de la 80 de kilometri altitudine și pot experimenta câteva minute de graviație zero, informează Reuters, citată de News.ro.


Virgin Galactic oferă trei opțiuni: un singur loc, un pachet pentru cupluri, prieteni sau membri ai familiei, precum și posibilitatea închirierii întregii nave pentru un zbor complet. Pe lângă cei doi piloți, va fi loc pentru șase pasageri, iar cei de pe lista de așteptare vor fi primii serviți, potrivit The Guardian.


Compania a anunţat ofertele de preţ pentru bilete, deoarece a raportat joi că a pierdut 94 de milioane de dolari în al doilea trimestru din cauza creşterii costurilor pentru cheltuieli generale şi vânzări, relatează Digi 24.


Acest anunț vine la câteva săptămâni după ce fondatorul miliardar Richard Branson s-a aflat la bordul zborului inaugural Virgin galactic la marginea spaţiului.


Richard Branson a zburat la peste 50 de mile deasupra deşertului New Mexico la bordul rachetei Virgin Galactic pe 11 iulie şi a revenit în siguranţă la sol în primul zbor test cu echipaj uman în spaţiu, un eveniment simbolic pentru proiectul său lansat în urmă cu 17 ani.Următorul zbor spaţial al Virgin Galactic este programat pentru sfârşitul lunii septembrie în New Mexico, împreună cu forţele aeriene italiene.


Virgin Galactic a vândut deja în jur de 600 de bilete între 2005 și 2014, dar atunci prețul era cuprins între 200.000 și 250.000 de dolari, informează Digi 24.


FOTO: Profimedia


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă