Cât costă locul pentru sponsorul principal de pe tricoul celor de la FC Barcelona! Suma minimă pe care o vor catalanii este uriașă

2 săptămâni in urmă 14

Vicepreședintele departamentului economic al celor de la FC Barcelona, Eduard Romeu, a anunțat suma de pornire pentru licitația de alegere a noului sponsor principal de pe tricoul de joc al catalanilor: 55 de milioane de euro!

Banii obținuți de pe urma vânzării numelui care va apărea pe tricourile blaugrana va juca un rol determinant în bugetul clubului de pe Camp Nou pentru viitorul apropiat.

FC Barcelona vrea să obțină cel puțin 55 de milioane de euro pe sezon de la noul sponsor principal!

Eduard Romeu, vicepreședintele economic al Barcelonei, a dat asigurări că obiectivul clubului catalan este să își dubleze venitul actual și să atingă cifra uluitoare de 1.5 miliarde de euro pe sezon, obținuți din încasări, în următorii cinci ani.

Pentru ca acest plan extrem de ambițios să își atingă scopul, contractul care va fi semnat cu noul sponsor principal de pe tricoul catalanilor trebuie să aducă o sumă consistentă de bani pentru gruparea blaugrana.

Vicepreședintele catalanilor a stabilit deja un preț pentru tricoul de joc al Barcelonei. Trebuie amintit faptul că acordul cu Rakuten, actualul sponsor principal de pe tricoul Barcelonei, va expira la finalul acestui sezon.

Următoarea entitate care va dori să își vadă numele pe pieptul jucătorilor de pe Camp Nou va trebui să achite o sumă mai mare de 55 de milioane de euro pe sezon, cât plătesc în prezent cei de la Rakuten pentru acest privilegiu.

„Noi nu ne uităm la valoarea actuală, și nici la cea de dinainte de pandemie. Oricine va dori să își vadă numele purtat pe tricoul Barcelonei trebuie să plătească”, a explicat Romeu într-un interviu la TV3.

Se aprobă împrumutul de 1.5 miliarde de euro?!

În altă ordine de idei, Adunarea Generală a membrilor Barcelonei trebuie să dea undă verde unui credit de 1.5 miliarde de euro pentru construcția complexului sportiv Espai Barca și pentru a plăti datoriile colosale ale catalanilor.

Va fi luat în discuție și creditul deja aprobat de 500 de milioane de euro de la Goldman Sachs, care va cântări greu în decizia de la finalul acestei săptămâni.

„Este un proiect care va fi recompensat doar de un venit extrem de generos. Nu va genera costuri suplimentare pentru club, dar va oferi resurse financiare importante grație noii configurări care va permite o exploatare mai bună a spațiului”, a adăugat Eduard Romeu.

În plus, în aceeași linie cu șeful său direct Joan Laporta, vicepreședintele Barcelonei nu a exclus nici varianta acceptării împrumutului oferit de fondul CVC, însă cu anumite modificări ale condițiilor sale de acordare.

The post Cât costă locul pentru sponsorul principal de pe tricoul celor de la FC Barcelona! Suma minimă pe care o vor catalanii este uriașă appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă