Castelul Riegersburg, redenumit pe Google Maps „Castelul Arthur”, după împușcarea ursului de către prințul austriac

1 lună in urmă 190


După ce au lăsat mii de recenzii negative și comentarii dure pe pagina de Google a Castelului Riegersburg din Austria, care aparține prințului Emanuel von Liechtenstein, românii au schimbat și denumirea fortăreței, pe internet.


Pe Google Maps, Castelul Riegersburg a devenit Castelul Arthur din Riegersburg, după numele ursului împușcat de prințul de Liechtenstein într-o zonă protejată din Covasna.


Cei care au făcut schimbarea au alăturat noii denumiri emoticoane cu un urs și un cuțit.


Numele Castelului Riegersburg a fost schimbat în Castelul Arthur | Foto: captură Google Maps

Libertatea a întrebat Google Romania cum este posibilă intervenția pe Google Maps, dar nu am primit un răspuns până la publicarea acestui articol.


Google s-a confruntat cu o situație similară anul trecut, când, tot pe Google Maps, Catedrala Mântuirii Neamului a fost redenumită Catedrala Prostirii Neamului. Atunci, Biserica Ortodoxă Română a facut plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, iar Google a fost amendată cu 10.000 de lei.


Între timp, continuă să crească numărul de recenzii negative, ceea ce duce automat la scăderea ratingului castelului vechi de aproape nouă secole, deținut de familia de Liechtenstein. Dacă în dimineața de joi ratingul a scăzut de la 4,6 la 3,9, joi seara a ajuns la 1,8.


Castelul Riegersburg este un castel medieval situat pe un vulcan latent, la o înălțime de 450 de metri, deasupra orașului Riegersburg din regiunea austriacă Stiria. Castelul este deținut de familia domnească din Liechtenstein și include un muzeu cu expoziții temporare.


Poliția din Covasna a deschis un dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur, iar în paralel, Garda de Mediu și Garda Forestieră fac și ele investigații.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă