Casele internaționale de pariuri au deschis sezonul de Oscar: dau filmului „Colectiv” șanse la nominalizare, dar speranțe mici la trofeu

1 lună in urmă 1


Conform pariorilor, cota de 5 la documentar și cota de 8 la film internațional ar putea duce filmul lui Alexander Nanau în finala celor două categorii, dar concurența pentru lista de cinci filme nominalizate este anul acesta extraordinară, potrivit consensului specialiștilor. Dacă „Colectiv” reușește calificarea la Gală, ar fi primul film românesc nominalizat la Oscar în cei 35 de ani de când România propune filme către organizatori. Ambele categorii au deja favorite clare: pelicula americană „Time” la documentar (1,60) și filmul danez „Another Round” (Danemarca, 2,00) la categoria film internațional.


Casa de pariuri Betfair a lansat cotele pentru premiile ce vor avea loc pe 25 aprilie 2021, iar documentarul românesc regizat de Alexander Nanau se plasează în primele 5 filme la două categorii.


Documentar, cu o cotă de 5 (locul 2/3 după bookmakeri);Film internațional, cu o cotă de 8 (locul 3 după bookmakeri).

Favoritele sunt documentarul american „Time” (cota 1,60) și „Another Round” (Danemarca, cota 2,00).


Time este un documentar despre o familie de culoare care a rezistat întemnițării îndelungate a tatălui, condamnat la 60 de ani și care a executat mai mult de 20 de ani de închisoare pentru o spargere în timpul căreia nu a apucat să fure nimic și nu a fost nimeni rănit. Documentarea pentru film a fost realizată în colaborare cu The New York Times.Another Round spune povestea unor profesori danezi, blazați, care fac un experiment constând în a avea mereu o doză de alcool în sânge, ca să-și îmbunătățească creativitatea. Filmul se transformă, în opinia criticii internaționale, într-o interpretare fabuloasă a starului danez Mads Mikkelsen.

Conform analizelor pariorilor, care au unele dintre cele mai bune sisteme matematice anticipative, cota de 1,6 dă „Time” aproape câștigător al Oscarurilor la categoria documentar. Altfel spus, cine pariază 10 lei pe „Time” va lua în plus numai 6 lei pe lângă cei 10 investiți, dacă documentarul american câștigă, atât de certă pare victoria sa.


„Nomadland” e marele favorit la categoriile-vedetă ale Galei


Până acum, în istoria de 93 de ani a premiilor, un singur film a reușit performanța de a fi nominalizat la ambele categorii. E vorba de „Honeyland” din Macedonia, chiar la ediția de anul trecut.


Niciodată în istoria Oscarurilor un film documentar nu a câștigat categoria de filme internaționale, unde țările își propun peliculele, anul acesta în cursa inițială fiind 93 de țări și rămânând 15 pe lista scurtă, unde este și „Colectiv”.


Tot 15 filme, din 238 care au candidat, au rămas la categoria de film documentar.


La ambele categorii nominalizările care se vor anunța pe 15 martie înseamnă că rămân doar cinci filme pe categorie. 


Principalele favorite potrivit pariorilor:


Cotele documentarelor


Time 1,60Dick Johnson is Dead 5Colectiv 5Crip Cramp 7All In: The fight for democracy 10

Cotele filmelor internaționale


Another Round (Danemarca) 2Quo Vadis, Aida (Bosnia și Herțegovina) 3,75Colectiv (România) 8Dear Comrades (Rusia) 12La Llorona (Guatemala) 16

O cotă de 5 este foarte improbabilă.


Cine sunt favoriții la principalele categorii


Cel mai bun film - Nomadland (1,85)Cel mai bun regizor - Chloe Zhao (Nomadland, 1,44)Actor în rol principal - Chadwick Boseman (fără cotă)Actriță în rol principal - Viola Davis și Carey Mulligan (ambele 2,40)Cel mai bun scenariu original - The Trial of the Chicago 7 (1,90)Cel mai bun scenariu adaptat - Nomadland (1,60)
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă