Cărucioarele şi jucăriile, printre cele mai vândute produse la târgul pentru bebeluşi de la Romexpo. Cel mai scump articol costă peste 8000 de lei

1 lună in urmă 62

De Mădălina Chiţac.
Publicat: 04.09.2021, 20:21.
Actualizat: 04.09.2021, 20:22

După doi ani în care nu s-a mai ţinut din cauza restricţiilor, cel mai mare târg pentru bebeluşi şi-a deschis din nou porţile la Bucureşti. Şi a atras mii de părinţi. Cele mai vândute au fost cărucioarele şi jucăriile.

70 de standuri i-au aşteptat pe vizitatori la Romexpo. Cu produse de la 250 de branduri, aşa că au avut de unde alege. "Căutăm hăinuţe pentru că am realizat chiar azi că i-au rămas toate mici", spune o mămică.

Cărucioarele sunt la mare căutare. Fiecare comerciant de la târg a vândut măcar câteva zeci. Cu excepţia celor care au venit cu produse exclusiviste. "Cel mai scump produs pe care îl avem aici este acest cărucior. Costă 8350 de lei, in varianta 3 in 1, cu landou, scaun sport şi scaun de maşină. E personalizat. cu aripile de pe spate. include si geanta pentru înfăşat şi umbreluţa, ca accesorii", spune Voichiţa Macrea, reprezentant companie.

Primul târg de după pandemie

De la târg n-au putut lipsi tocmai jucăriile. La modă acum sunt cele ecologice. "Trendul e către acest tip de jucarie. Au la bază nişte certificări. Suntem siguri că dăm spre folosinţă copiilor noştri nişte produse sută la sută testate, verificate. şi produse din materiale sigure", a transmis Cristian, administratorul unei firme de jucării. La Romexpo a ajuns în acest weekend şi Caravana Siguranţei Auto pentru Copii. Aşa că părinţii au putut cumpăra scaune auto testate.

Pentru scaunele auto preţurile încep de la 400 de lei şi ajung până la 3 mii de lei. Şi, ca să vă convingeţi cât de important e să îl folosiţi atunci când mergeţi cu maşina, iată şi un experiment. Doar 13 km la oră. E viteza de la acest simulator. Nu pare mult, însă în cazul unui impact, un copil care nu este deloc asigurat, ar putea să moară. Daca este pus într-un scaun auto, chiar dacă impactul se produce la o viteză de peste 60 de km la oră, copilul are undeva la 80% şanse să supravieţuiască.

Târgul de la Romexpo e dedicat, în special, copiilor născuţi sau concepuţi în pandemie. Mult mai puţini faţă de anii trecuţi. În prima jumătate a anului 2021 s-au înregistrat cele mai puţine nașteri din ultimii zece ani.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

 „Dintr-o dată privea în gol”

1

Un bărbat dărâmat de durere a povestit trauma prin care a trecut văzându-şi soţia, mamă a trei copii şi însărcinată cu cel de-al patrulea, pierind sub ochii lui. A crezut până în ultimul moment că totul va fi bine, dar adevărul s-a dovedit a fi necruţător.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă