Cârțu motivează controlul antidoping de la FCSB - Craiova: „Dacă ai fost drogat, n-ai cum să minți!”

1 lună in urmă 6

Articol de GSP - Publicat marti, 06 aprilie 2021, 18:41 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 19:00

Sorin Cârțu, 65 de ani, președintele Craiovei, a motivat de ce oltenii au cerut și analize de sânge pentru controlul antidoping efectuat la partida cu FCSB (0-0).

„Să vedem ce va ieși. La sânge n-ai ce să schimbi, cu urina se mai poate dribla. Dacă ai fost drogat tot timpul sau ai băgat în tine substanțe ajutătoare, la sânge n-ai cum să minți! 

E mai scump, sunt niște cheltuieli pe care ni le asumăm, dar vrem să facem asta, cum a spus și domnul Rotaru, la cel puțin 30% din meciurile din play-off. 

Noi n-am făcut-o special pentru meciul cu FCSB. Vom proceda la fel și de-acum înainte. Se poate face și la meciul cu CFR, nu știu exact”, a declarat Cârțu, în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Control antidoping la FCSB - Craiova

După FCSB – Craiova 0-0, ANAD a efectuat un control doping, așa cum au cerut oaspeții înainte de joc. Câte trei jucători de la fiecare echipă au fost testați. Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Antidoping, a dezvăluit ce sumă a plătit Craiova pentru testarea de sânge și urină.

„A existat la acest meci controlul antidoping. Reprezentanţii ANAD au ajuns cu cinci minute înainte. Au luat de la câte trei jucători probe de urină şi sânge. Se plătește mai mult. A venit şi ofiţerul pentru testul de sânge. S-a cerut un control complet. Dacă facem analize doar pentru urină, costă 1.611 lei. Craiova a cerut analiză de urină şi de sânge. 

Suma exactă e 4.850 de lei pentru un jucător. 6.000 de euro în total pentru cei şase jucători. Am să verific, dar nu țin minte ca o altă echipă să fi cerut şi de sânge”, a declarat Balaj la Telekom Sport.

Tot ce trebuie să știi înainte de FC Botoșani - Academica Clinceni:

Citește mai multe știri din Liga 1:

Marcel Bîrsan a mers de urgență la Poliție, imediat după CFR Cluj - Dinamo! Ce a acuzat arbitrul

Poziția Craiovei după vâlva din CFR Cluj - Dinamo: „Despre ce dracu' vorbim?”

Playtech: Traian Băsescu, reacție halucinantă în legătură cu condamnarea Ioanei: ”Nu-i atinge nimeni pe...”


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă