Cârtița de la Oradea. Polițista care l-a lăsat pe milionarul Victor Micula să acceseze baza de date a MAI, judecată într-un nou dosar

4 săptămâni in urmă 29

Sambata, 30 Octombrie 2021, ora 10:37

254 citiri

Poliţista din Oradea acuzată că i-a dat informaţii secrete milionarului Victor Micula, a fost trimisă în jduecată într-un nou dosar penal.

Camelia Erdei este suspectată că şi-a făcut un obicei din a accesa şi interoga ilegal bazele de date secrete ale MAI, atât în interes propriu, cât şi la cererea altor persoane, potrivit ebihoreanul.ro.

Potrivit unui comunicat transmis vineri Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, agentul de poliţie e acuzat de 11 infracţiuni de acces ilegal la un sistem informatic, dintre care două reţinute în formă continuată, plus încă două infracţiuni de divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Conform informării, Camelia Erdei, 36 ani, agent în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, Biroul Ordine Publică, a comis faptele în perioada august 2017 – noiembrie 2018. În noaptea de 21 august 2017, de pildă, a căutat în evidenţele MAI trei persoane, „scopul verificărilor nefiind unul în interes de serviciu, ci personal”, iar pe 11 martie 2018, a interogat bazele de date ca să strângă date despre o femeie, tatăl, mama şi fratele acesteia. Pe 24 martie, a verificat un bărbat şi pe părinţii săi.

De asemenea, în noaptea de 23 octombrie 2018, fără nicio justificare, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date Evidenţa Auto, pentru a verifica un autoturism Porsche folosit la acea vreme de o femeie. Pe 15 noiembrie, în acelaşi an, Erdei a interogat baza de date pentru a găsi o familie, transmiţând informaţiile telefonic unei prietene, apoi, în seara aceleiaşi zile, dar şi ulterior, pe 19 noiembrie, i-a făcut acelaşi serviciu iubitului, care îi solicitase date despre un coleg cu care se certase.

Femeia a mers până acolo încât, pe 22 noiembrie 2018, „sub justificarea nereală a efectuării unor verificări operative”, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date Evidenţa Auto, pentru a-l verifica pe şoferul pe care îl angajase să-i facă un transport.

Prin acelaşi rechizitoriu, procurorul a dispus renunţarea la urmărire penală faţă de iubitul lui Erdei şi faţă de prietena ei, care au fost suspectaţi de instigare la acces ilegal la sistem informatic.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor. La aceeași instanță se află în cameră preliminară şi cauza în care Camelia Erdei este judecată împreună cu Victor Micula.

Milionarul este judecat după ce ar fi accesat ilegal baza de date a MAI şi ar fi participat la o percheziţie, echipat ca un poliţist.

Potrivit ehihoreanul.ro, unul dintre volumele importante, cel cu declaraţiile de martor, a dispărut din dosar. În instanţă au început verificări pentru a se afla unde anume a putut dispărea volumul cu pricina şi dacă a fost o "mână criminală".

Angajaţii reconstituie traseul dosarului sperând că s-a rătăcit între altele şi că, până la următorul termen, va fi găsit. Dosarul există şi scanat, iar declaraţiile de martor au fost filmate şi pot fi reconstituite fără probleme din arhivele Parchetului Bihor.

Victor Micula a fost trimis in judecata de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la acces ilegal la un sistem informatic si la divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice si uzurpare de calități oficiale. În dosar sunt judecați și patru polițiști.

Procurorii au cerut de două ori arestarea preventiva pentru 30 de zile a omului de afaceri, dar ambele au fost respinsă de instanță. Acesta mai este judecat într-un alt dosar în care este acuzat de infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Citeste si:

Partenera lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, crede că acesta nu va supraviețui unei eventuale extrădări

Fondatorul WikiLeaks ”arată foarte rău”, afirmă partenera lui Julian Assange, Stella Moris, luni, înaintea examinării de către justiţia britanică, începând de miercuri, a unui apel al...

Exodul taberei Orban din PNL. Ce riscă cei 11 liberalii demisionari și care sunt planurile fostului președinte al partidului

La începutul săptămânii, fostul președinte al PNL Ludovic Orban a anunțat că demisionează din grupul parlamentar al liberalilor, anunțând că își continuă activitatea ca parlamentar...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă