Cartelul Jalisco Nueva Generacion din Mexic, acuzat că a ucis 11 persoane, printre care un copil, la o petrecere. Unul dintre liderii grupării fusese reținut în România

2 luni in urmă 2

Un atac armat asupra participanţilor la o petrecere din Tonala, Mexic s-a soldat sâmbătă, 28 februarie, cu cel puţin 11 morţi, potrivit agenției DPA, citată de Bild. În casa unde avea loc petrecerea a fost descoperit un minor mort, de asemenea lovit de gloanţe. Masacrul, care pare o reglare de conturi, este atribuit cartelului Jalisco Nueva Generacion.

„Cadavrele a zece bărbaţi cu răni de gloanţe au fost găsite pe trotuar”, a comunicat procuratura din statul Jalisco. În casa unde avea loc petrecerea a fost descoperit un minor ucis. O femeie şi un copil au fost răniţi de focurile de armă trase dintr-o camionetă.

Violenţa a escaladat în Mexic de la sfârşitul lui 2006, când a început un aşa-numit război al drogurilor. În prezent se raportează aproape 100 de omoruri pe zi, la o populaţie de circa 126.000.000 de suflete.

Peste 82.000 de oameni sunt daţi dispăruţi.

Vara trecută, Mai multe morminte comune, conţinând cel puţin 215 de cadavre, au fost găsite recent în Guadalajara, între ianuarie şi mai, potrivit procurorului statului, Gerardo Octavio Solis.

Crimele sângeroase sunt puse de obicei pe seama cartelurilor şi bandelor implicate în traficul de droguri către Statele Unite. Infractorii obţin bani şi din răscumpărări pentru cei răpiţi sau prin ameninţări şi de multe ori au legături cu forţele de securitate.

Pe 21 februarie, Carlos Ruben Ramirez, lider al cartelului mexican de droguri Jalisco Nueva Generation, prins în martie anul trecut în România, a fost extrădat în iulie în Statele Unite. Reprezentanții Poliției Române au făcut acum publice detaliile referitoare la operațiunea de capturare.

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă