Carnavalul de la Rio, anulat din cauza pandemiei

1 lună in urmă 1


Carnavalul de la Rio de Janeiro, organizat în fiecare an în februarie, a fost anulat în 2021 din cauza pandemiei. Brazilia e a treia cea mai afectată țară din lume, iar vaccinarea anti-COVID a început cu întârziere, relatează dpa, citată de Agerpres.


Inițial, era vorba ca festivalul să fie amânat până în iulie, însă s-a constatat că nu este fezabilă o astfel de decizie, a declarat joi primarul din Rio de Janeiro, Eduardo Paes.


Edilul a subliniat că este conştient de importanţa economică a carnavalului pentru oraş, în condiţiile în care spectacolul atrage anual milioane de turişti, însă a explicat că este imposibil să se meargă înainte cu pregătirile.


Cu siguranţă, în 2022 noi toţi, vaccinaţi corespunzător, vom sărbători viaţa şi cultura noastră cu toată intensitatea pe care o merităm.

Eduardo Paes:

Tradițional, carnavalul are loc în diferite oraşe din Brazilia în luna februarie.


Carnavalul de la Rio de Janeiro este unul dintre cele mai faimoase, cu defilări ale şcolilor de samba locale, care îşi anunţaseră deja temele pentru data planificată din iulie.


Brazilia a început campania de vaccinare anti-COVID-19 luni, deși este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19.


Aproape 8,7 milioane de oameni au fost infectați cu noul coronavirus în Brazilia - a treia ţară ca număr de cazuri la nivel mondial după Statele Unite şi India - şi peste 214.000 de persoane au murit din cauza COVID-19.


Foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă