Carla Suarez Navarro s-a vindecat de cancer! Mesajul fostului număr 6 WTA

3 săptămâni in urmă 14

  • Liga 1: Poli Iași - FC Voluntari, joi, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Academica Clinceni - FCSB, joi, 20:15, Digi Sport 1

Jucătoarea din Spania a fost diagnosticată cu limfonul Hodgkin, la începutul lunii septembrie a anului trecut. Până în ianuarie, Suarez Navarro a efectuat tratamentul de chimioterapie, iar acum a fost declarată vindecată.

Carla Suarez Navarro s-a vindecat de cancer!

"Încă un pas înainte. Astăzi am terminat tratamentul împotriva limfonului Hodgkin. Vă mulțumesc pentru toate mesajele călduroase. Fiecare cuvânt de susținere mi-a oferit putere în ultimele luni.

Am toată recunoștința pentru medicii care au avut grijă de mine în fiecare zi. SUNT VINDECATĂ!", a scris Carla Suarez Navarro, pe Twitter.

Iberica a evoluat ultima oară la un turneu în februarie 2020, în Qatar. În palmaresul său se regăsesc două titluri WTA, la Doha 2016 și Oeiras 2014, dar și șapte sferturi de finală la turneele de Grand Slam: trei la Australian Open și Wimbledon, și două la Roland Garros.

  • 11.699.196 de dolari este suma câștigată de Carla Suarez Navarro din tenis.
  • 6 este cea mai bună poziție atinsă de iberică în ierarhia WTA

Carla Suarez Navarro: "Nu am întrebat despre boală, voiam să știu de ce am nevoie pentru recuperare"

În ianuarie, Suarez Navarro şi-a încheiat tratamentul de chimioterapie, un moment de referinţă după ce viaţa ei a fost dată peste cap. Într-un interviu de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, Carla a rememorat momentele dinaintea aflării crudului diagnostic la Eurosport Players.

"Am făcut un test PCR pentru a verifica dacă am coronavirus şi acesta a venit negativ. Atunci am mers la doctor pentru că aveam dureri de stomac. Nu mă simţeam prea bine, aşa că am văzut mai mulţi doctori până când unul a vorbit de posibilitatea să am un limfom, dar trebuie să aştept rezultatele. Am făcut teste şi biopsii pe tot corpul până când în final mi-au dat veştile proaste".

Iniţial, prima reacţie a ibericei a fost să ştie cum se poate recupera: "Cu siguranţă nu mai ştiu ce gândeam. Nu am pus întrebări despre boală, despre ce am şi ce trebuie să fac, voiam să ştiu de ce am nevoie pentru recuperare". Sfertfinalistă la Australian Open, Roland Garros şi US Open, Suarez Navarro a jucat ultima oară la Doha în februarie 2020, iar forţa mentală pe care a arătat-o mereu pe teren a ajutat-o să treacă peste lunile solicitante de tratament.

"Nu ştiam cum va reacţiona corpul meu la o situaţie nouă şi fără precedent ca aceasta, aşa că au existat zile în care mi-a fost foarte greu din punct de vedere fizic, dar mental m-am descurcat foarte bine. Tenisul este un sport individual şi suntem obişnuiţi să gestionăm singuri recuperarea", spunea Carla Suarez Navarro.

Etichete: tenis , wta , carla suarez navarro , cancer
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă