Cariera i-a fost distrusă de droguri, dar vrea să revină pe teren după o suspendare de 12 ani. Cum a fost convins

1 lună in urmă 28

  • Preliminarii CM 2022: Islanda - Germania, miercuri, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Polonia - Anglia, miercuri, 21:45, Digi Sport 2

Pentru Flachi, totul s-a schimbat atunci când, după un meci împotriva lui Inter Milano, a fost testat pozitiv pentru consum de cocaină.

Francesco Flachi revine în fotbal după o suspendare de 12 ani din cauza dopajului

Acesta a fost suspendat pentru o perioadă de doi ani. Când a revenit pe teren, acesta a evoluat pentru Brescia și Empoli, în Serie B, dar Flachi a căzut din nou în patima viciilor și a fost din nou depistat că a consumat cocaină. Pentru că era la a doua abatere, i-a fost acordată o suspendare de 12 ani care i-a încheiat cariera de jucător la un nivel înalt.

Galerie Foto

Deși părea că nu va mai juca niciodată fotbal, acum, după 12 ani, la vârsta de 46 de ani, Francesco Flachi este pregătit să revină pe teren.

Hai în Digi Online să vezi European Qualifiers! În Europa începe lupta pentru un loc la Campionatul Mondial de Fotbal 2022 Qatar!

Flachi va reveni pe teren în ianuarie, atunci când suspendarea sa va expira, pentru echipa din al cincilea eșalon al Italiei, Signa 1914.

Sunt foarte nerăbdător pentru că se apropie acea zi. Totul a început ca o glumă, dar ușor a devenit ceva serios. Îi ajutam dea pe cei de la Signa 1914, contribuind la grupele de copii. Andrea (n.red. președintele clubului) a început să mă provoace: ’Nu mai poți juca, ești prea bătrân. Nu am mai jucat într-un meci oficial de 12 ani, dar sunt un fotbalist, trăiesc pentru acele emoții de care mi-a fost foarte dor. Acum mă antrenez, iar senzațiile sunt acele pe care le-am trăit atunci când jucam. Expunerea și presiunea sunt diferite, dar dinamica de fotbal, viața din vestiar sunt la fel ca la orice nivel.

Știu că am făcut o greșeală și am fost pedepsit. Mai știu că nu mai sunt la fel de rapid cum obișnuiam să fiu, dar pot contribui, îi pot ajuta pe acești băieți să creadă în ei înșiși. Mai vreau să înțeleagă cât este de frumos fotbalul. Ei nu își pot permite să piardă ceea ce am pierdut eu”, a declarat Francesco Flachi, citat de BBC.

Fotbalistul a povestit cum s-a simțit după ce a primit acea suspendare care i-a schimbat deplin viața.

După o asemenea dezamăgire te gândești la orice, la cariera pe care ai aruncat-o la gunoi, la imaginea ta publică, la durerea pe care ai cauzat-o familiei. Oamenii nu au reacționat bine la început, dar, cu timpul, am dovedit că am înțeles că am greșit și am putut să reconstruiesc majoritatea relațiilor.

La început, mă simțeam rău când mă uitam la fotbal, dar m-am ambiționat și, încet, am depășit momentul. Am deschid două restaurante în Florența și mi-am petrecut timpul servind mâncare. De când s-a aflat că voi juca din nou, am primit o mulțime de telefoane și mesaje. Asta dovedește că o mulțime de oameni încă mă iubește”, a mai spus Flachi.

Etichete: suspendare , sampdoria , dopaj , francesco flachi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă