Care sunt vinurile romanesti care au obtinut medalii de aur la Grand International Wine Award Mundus Vini

1 săptămână in urmă 2

Trei vinuri romanesti produse de Crama Girboiu, Constantin Premium Red Blend 2016, Bacanta Chardonnay 2015 si Bacanta Merlot Barrique 2016 au fost rasplatite cu medalii de aur la competitia Grand International Wine Award Mundus Vini aflata deja la a 28-a editie.

Creat intr-o editie limitata de doar 8000 de sticle, vinul Constantin Premium Red Blend 2016 a primit totodata si distinctia speciala "Best of Show Romania Red", fiind declarat cel mai bun vin rosu din categoria sa, obtinand cel mai mare scor din toate vinurile participante. Pentru Constantin Premium Red Blend 2016 este a treia medalie internationala dupa aurul de la BerlinerWein Trophy 2020 si argintul de la Concours Moundial de Bruxelles 2020.

Premium Special "Best of Show Romania White" a fost acordat vinului din colectie, a Cramai Girboiu, Bacanta Chardonnay Barrique 2015DOC Cotesti, obtinand cel mai mare punctaj din vinurile participante. Vinul de vinoteca mai are doua medalii de aur cucerite la Mundus Vini 2017si Berliner Wein Trophy 2017. "Suntem incantati cat de bine se matureaza vinurile noastre albe la sticla, cat de bine evolueaza in timp, devenind tot mai complexe. Vom continua sa ne perfectionam in aceasta zona", a adaugat Livia Girboiu.

Crama Girboiu a mai fost rasplatita la editia din acest an a Mundus Vini cu medalie de AUR pentru Bacanta Merlot Barrique 2016 un vin rosu aflat la inceput de drum cat si cu medalia de argint pentru Bacanta Sarba Barrique 2019, singura Sarba Barrique din Romania realizata printr-o metoda aparte de fermentare si maturare Sur Lie (pe drojdie) in butoaie noi de stejar frantuzesc.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă