Care sunt noile condiții de intrare în SUA. Anunțul MAE

1 lună in urmă 1

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, care citează informații comunicate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, toate persoanele care sosesc în Statele Unite pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un test cu rezultat negativ pentru infecția cu coronavirus sau un document care să ateste faptul că au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, fiind în prezent vindecate. Noile măsuri vor intra în vigoare începând din 26 ianuarie.

Testul pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 trebuie efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în SUA. Sunt acceptate atât testele moleculare, cât și testele antigen, iar documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie prezentat în format tipărit.

”Reprezentanții companiilor aeriene nu vor permite îmbarcarea persoanelor care refuză prezentarea documentelor solicitate de autoritățile americane”, precizează MAE.

Măsura se aplică tuturor persoanelor cu vârsta de peste 2 ani, inclusiv cetățenilor americani, rezidenților permanenți și cetățenilor aflați în tranzit.

Totodată, MAE precizează că autoritățile federale americane recomandă ca persoanele care intră în Statele Unite să se testeze după o perioadă de 3 până la 5 zile de la sosire și să rămână în autoizolare la domiciliu/ reședință pentru o perioadă de 7 zile din momentul intrării pe teritoriul SUA.

Informații complete privind restricțiile care vor intra în vigoare la data de 26 ianuarie sunt disponibile pe pagina www.cdc.gov.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă