Care sunt naționalele deja calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru turneul de handbal feminin. Ultimele șase locuri se ocupă la sfârșitul acestei săptămâni

1 lună in urmă 2

Japonia, Olanda, Franța, Brazilia, Coreea de Sud și Angola sunt naționalele deja calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru turneul de handbal feminin.

Ultimele șase locuri vor fi ocupate la sfârșitul acestei săptămâni, după trei turnee de calificare ce vor avea loc în Europa.

Într-unul dintre turnee, la Podgorica, va evolua și România, alături de Norvegia și Muntenegru.

Care sunt naționalele deja calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Naționalele deja calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt Japonia, Olanda, Franța, Brazilia, Coreea de Sud și Angola.

Gazdele au obținut calificarea din oficiu. Franța a devenit a doua calificată pentru întrecerea supermă, după ce a câștigat Euro 2018. La acest turneu final, România a ocupat locul 4 și a obținut prezența la turneul preolimpic de la Podgorica.

Correa de Sud, Brazilia și Angola s-au impus la rândul lor în întrecerile continentale și au obținut prezența la Jocurile Olimpice. Aceste trei selecționate sunt o prezență constată în turneele olimpice la handbal feminin.

Olanda a tras al șaselea loz câștigător, după ce a câștigat în premieră titlul mondial în Japonia, în decembrie 2019.

nationalele deja calificate la jocurile olimpiceOlanda este o candidată la podium la Tokyo

Europa are toate șansele să ajungă însă la opt reprezentante după cele trei turnee preolimpice organizare în perioada 19-21 martie.

Ultimele șase locuri se ocupă la sfârșitul acestei săptămâni

Primul turneu care ne interesează în mod desosebit se desfășoară la Podgorica. România, Muntenegru și Norvegia își dispută două locuri. Tricolorele vor înfrunta practic finalistele Jocurilor Olipice din 2012.

Tot cu trei naționale se desfășoară și turneul preolimpic de la Lliria (Spania), la care vor lua parte reprezentativa țării gazde, Suedia și Argentina. Aici, reprezentantele Europei nu ar trebui să aibă emoții în privința calificării.

Singurul turneu cu patru naționale are loc la Gyor, cu Ungaria, Rusia, Serbia și Kazakhstan.

Primele două naționale din fiecare turneu se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 23 iulie – 8 august.

Jocurile Olimpice – turneul masculin

La masculin, tabloul turneului olimpic masculin este complet, după ce la finalul săptămânii trecute s-au decis ultimele șase naționale calificate. Europa este majoritară, cu 7 reprezentante calificate

Între timp, Federația Internațională de Handbal a anunțat și urnele valorice:

Urna 1: Danemarca, Norvegia Urna 2: Franța, Suedia Urna 3: Germania, Portugalia Urna 4: Brazilia, Japonia Urna 5: Spania, Egipt Urna 6: Argentina, Bahrain

Încă nu a fost anunțată data tragerii la sorți.

Ambele turnee de handbal de la Jocurile Olimpice vor avea câte două grupe a șase naționale.

The post Care sunt naționalele deja calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru turneul de handbal feminin. Ultimele șase locuri se ocupă la sfârșitul acestei săptămâni appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă