Care sunt „liniile roşii” invocate de Vladimir Putin în avertismentul dat Occidentului / Purtătorul de cuvânt al Kremlinului enumeră câteva dintre acestea: „discuţiile jignitoare”, tentativele de ingerinţă şi lezarea intereselor naţionale ale Rusiei

3 săptămâni in urmă 20

„Liniile roşii” despre care a vorbit miercuri preşedintele rus Vladimir Putin ”sunt evidente”, iar printre acestea se numără inclusiv tentativele de ingerinţă în procesele politice şi lezarea intereselor Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la postul de radio „Komsomolskaia Pravda”, informează TASS, citată de Agerpres.

„În ceea ce priveşte liniile roşii, acestea sunt evidente. În primul rând este vorba de interesele noastre naţionale, de interesele securităţii noastre externe, de interesele securităţii noastre interne şi de a nu admite vreo ingerinţă (…) în alegerile noastre sau în alte procese politice. Este vorba de neacceptarea unei discuţii jignitoare cu ţara noastră, de neacceptarea lezării intereselor economice ale ţării noastre”, a precizat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a precizat cui anume i-a adresat Vladimir Putin această atenţionare privind trecerea respectivelor „linii roşii”.

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a transmis miercuri rivalilor săi externi, în discursul său anual susţinut în parlament, „să nu treacă liniile roşii” în relaţiile cu Rusia, pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Occidentul într-o mulţime de dosare. „Sper că nimănui nu-i va veni ideea de a trece liniile roşii cu Rusia”, a afirmat preşedintele rus, avertizându-i pe cei care vor lua „intenţiile noastre bune drept slăbiciune”. „Însă noi vom stabili singuri pe unde trec acestea”, a adăugat Vladimir Putin în discursul său anual către Adunarea Federală (parlamentul bicameral), în aluzie la numeroasele divergenţe cu Occidentul, însă fără a specifica despre ce limite este vorba.

El a avertizat Occidentul că „va regreta” orice provocare împotriva intereselor Rusiei şi a spus că răspunsul Moscovei va fi unul „rapid şi dur”.

În acelaşi timp, Putin a denunţat ceea ce el a numit acte nefondate şi neprietenoase continue la adresa Rusiei. Pentru unele ţări „a devenit un fel de sport să atace Rusia din nimic”, a spus preşedintele rus.

Sursa foto: cont Twitter Kremlin.ru

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă