Care este starea primului copil internat la ATI din cauza COVID. ”Are toate organele afectate”

2 months ago 5

Copilul a fost diagnosticat cu sindromul Kawasaki, o complicație extrem de rară care apare în general la copiii sub 5 ani și care presupune inflamarea pereților vaselor de sânge. 

”Un copil de 9 ani și 11 luni, venit în spitalul nostru prin transfer de la Buzău. A fost diagnosticat ulterior, de către medicii noștri, cu un sindrom multisistemic inflamator, asociat temporar infecției cu SARS CoV 2”, a declarat unul dintre reprezentanții spitalului. 

”A venit într-o stare gravă, cu disfuncție multiplă de organ pe absolut toate organele. Unele dintre acestea s-au remis, starea lui generală este ameliorată. Nu este intubat copilul, momentan este stabil, staționar spre bine, dar are afectare pulmonară și cardiacă.

Absolut toate organele sunt afectate de această hiper-inflamație. Este dependent de oxigen. Copilul este posibil să fi fost infectat în urmă cu 3 săptămâni când părinții au fost pozitivi, dar el nu a fost testat și a fost asimptomatic. 

Sindromul acesta poate să apară de la 3 săptămâni până la 6 luni post-COVID”, a declarat unul dintre medicii care îl tratează.  

Read Entire Article
Powered By Seo Tools