Care este secretul blatului prăjiturii Pavlova. Așa se obține de fapt o bezea fermă și lucioasă

3 săptămâni in urmă 11

Cum să ai o prăjitură perfectă pe masă pentru oaspeții tăi? Pavlova pare foarte ușor de făcut, dar trebuie să ai grijă la un anumit detaliu. Cum să ai o bezea fermă și lucioasă? Fii atent la acest pas!

Rețetă pentru prăjitura Pavlova: cum să ai o bezea perfectă?

Pavlova se află printre cele mai simple rețete în dreptul numărului de ingrediente și de pași. Aceasta nu necesită un timp îndelungat petrecut în bucătărie și nici decoruri extravagante care să aibă nevoie de ore în șir sau de atenție prea multă. Cu toate astea, desertul se pregătește cu atenție pentru baza acestuia – bezeaua.

Dulcele diafan are o istorie impresionantă pe care puțini o știu. O celebră balerină rusoaică a fost onorată de cofetari cu un desert inspirat de tutu-ul ei superb alb și pufos purtat pe scenă. Acesta reprezintă grația și finețea mișcărilor sale, iar fructele prospețimea pe care reușea să o redea fiecărui spectator odată trecut prin fața sa.

Concret, este vorba despre Anna Pavlova (1881 – 1931) care este și acum una din cele mai cunoscute balerine din istorie. Se spune că mulți patiseri din acele timpuri s-au inspirat de la aceasta și i-au dedicat prăjitura care acum face furori parcă mai mult decât în anii ’20. Desertul este format dintr-o bezea pufoasă și albă și ornată cu tot felul de fructe.

Mod de preparare

Pare extrem de simplu de realizat, dar bezeaua poate da bătăi mari de cap celor care nu sunt experți în arta culinară. Aceasta fiind extrem de delicată are nevoie de atenție maximă încă de la început. Trebuie să ai grijă la modul în care spargi ouăle pentru ca la final să ai doar albuș în mixer, ulterior să nu pui sare.

Mulți au auzit de acest obicei, dar este unul total greșit. Sarea împiedică albușul să crească în volum, astfel că ea trebuie să fie adăugată pentru gust la mijlocul procesului sau chiar la final alături de puțin zahăr. La final fiecare bucătar este liber să impovizeze în ceea ce privește estetica prăjiturii. 

  • Ingrediente

4 albușuri proaspete
1 priză de sare extrafină
160 de grame de zahăr tos fin
1 plic de zahar vanilat sau 1 linguriță de extract de vanilie
2 linguri de oțet de 9 grade
20 de grame de amidon de porumb
700 gr smântână pentru frișcă
2 linguri de zahăr pudră vanilat
fructe (căpșuni și kiwi, piersici, zmeură, portocale etc.)
opțional, un sos de fructe, eu am pregătit un sos din 100 de grame de căpșuni, 2 linguri de zeamă de lămâie și 2 linguri de zahăr tos (Sursa: lauralaurențiu.ro)

The post Care este secretul blatului prăjiturii Pavlova. Așa se obține de fapt o bezea fermă și lucioasă appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă