Care este calendarul de urgență pentru aprobarea certificatului de călătorie: Parlamentul European urmează să adopte amendamentele la propunerea Comisiei în sesiunea din aprilie / Acordul negociat cu Consiliul va fi dezbătut în plen la începutul lunii iunie

1 lună in urmă 26

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European este responsabilă pe fond pentru propunerea de introducere a certificatului verde digital, stabilind un calendar strâns pentru adoptarea și negocierea variantei finale a propunerii Comisiei Europene.

Președintele LIBE, Juan Fernando López Aguilar (grupul S&D), va fi raportor și a anunțat că, potrivit procedurii, grupurile politice și membrii comisiei pot depune amendamente la propunerea Comisiei Europene privind introducerea certificatelor digitale verzi, dar într-un ritm accelerat.

Juan Fernando López Aguilar a anunțat, marți, că este de dorit ca mandatul de negociere din partea Parlamentului European să fie stabilit în sesiunea plenară care începe pe 26 aprilie, când vor fi discutate amendamentele depuse.

După votul din PE, încep negocierile cu Consiliul UE și Comisia, trialogul finalizându-se cu o variantă de compromis între cele trei instituții.

Forma negociată ar urma să fie dezbătută în sesiunea din 7-10 iunie.

Parlamentul European a acceptat, pe 25 martie, procedura de urgență pentru proiectul Comisiei Europene privind introducerea adeverinței verde digitate (certificatul de vaccinare), cei mai mulți europarlamentari fiind de acord cu această măsură, pe care o consideră necesară, dar au insistat că, fără un proces de vaccinare accelerat, eforturile de revenire după pandemie vor fi reduse.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut un apel, pe 1 aprilie, către Parlamentul European și Consiliul UE să adopte propunerea Comisiei privind introducerea certificatului de călătorie (adeverința digitală verde), iar statele membre să creeze deja infrastructura necesară introducerii acestuia.

Sursa foto: Juan Fernando López Aguilar / Captură video LIBE

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă