Care e istoria melodiei „Vine, vine Borcea cu spartanii” și ce onorariu a încasat Jean de la Craiova de la omul de afaceri dinamovist

1 săptămână in urmă 10

Jean de la Craiova a creat o manea care este dedicată „câinilor roșii”. Acum 14 ani, Cristi Borcea l-a rugat pe artist să compună o piesă pentru fani și jucători.

Versurile au fost compuse la cererea finanțatorului Cristi Borcea, care i-a oferit o sumă importantă pentru această creație.

Jean de la Craiova n-a dezvăluit banii încasați, dar consideră că și actuala echipă are nevoie de o melodie nouă pentru ca jucătorii să aibă o mai mare încredere în potențialul propriu.

Care e istoria melodiei „Vine, vine Borcea cu spartanii” și ce onorariu a încasat Jean de la Craiova de la omul de afaceri dinamovist

Manelistul a fost întrebat la Kanal D despre povestea acestei melodii.

„Când primești o comandă plătești. A fost nu mult, dar a fost. Nu e zgârcit, dar fiind și eu înfocat, suporter, nu puteam să-i spun atât vreau. Cred că i-ar trebui o melodie cât mai curând și echipei actuale, poate le poartă noroc.

Un imn să-i îndemne și o să vezi că intră să joace în Champions League. Ceva, ceva mi-a dat, dar cred că a fost frumoasă melodie, le-a plăcut, le-a purtat noroc.

Am fost întrebat cu ce echipă țin, cu echipa națională. Să fii român din cap până în picioare!”, a declarat Jean de la Craiova în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Care erau versurile melodiei interpretate de Jean de la Craiova?

În 2007, toți dinamoviștii știau versurile piesei compuse special de Jean de la Craiova. Uneori melodia s-a auzit și la meciurile de acasă ale roș-albilor.

„Vine, vine Borcea cu spartanii
Fug toți miliardarii
Vine, vine Borcea să ia cupa să distrugă Europa.
Vine, vine Borcea cu spartanii
Și distruge toți dușmanii
Și mai are acum un singur dor, Liga Campionilor.”

Sub conducerea lui Cristi Borcea, Dinamo a câștigat patru titluri (1999-2000, 2001-2002, 2003-2004, 2006-2007), cinci Cupe ale României (2000, 2001, 2003, 2004, 2005) și o Supercupă.

The post Care e istoria melodiei „Vine, vine Borcea cu spartanii” și ce onorariu a încasat Jean de la Craiova de la omul de afaceri dinamovist appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă