Care a fost cea mai plictisitoare zi din istorie

3 săptămâni in urmă 23

Un om de stiinta a aflat care a fost cea mai plictisitoare zi din istorie: 11 aprilie 1954.

Specializat in stiinta calculatoarelor, William Tunstall-Pedoe a decis in 2010 sa foloseasca un program care sa analizeze True Knowledge. Site-ul True Knowledge, care enumera peste 300 de milioane de fapte petrecute de-a lungul timpului pana in momentul analizei, este acum o parte integranta a Amazon Alexa.

"Ne-a venit in minte ca, cu peste 300 de milioane de intamplari, dintre care un mare procent leaga evenimente, oameni si locuri de puncte in timp, am putea calcula in mod unic un raspuns obiectiv pentru intrebarea Care a fost cea mai plictisitoare zi din istorie?", povesteste cercetatorul.

"Am facut un script pentru a scana toate zilele (de la inceputul secolului al XX-lea) si l-am pus in functiune", a povestit el, citat de IFL Science.

A cautat ziua cea mai lipsita de evenimente cand, practic, nu s-a intamplat nimic important.

Au existat o multime de zile, inclusiv 18 aprilie 1930, cand un crainic BBC din Marea Britanie a anuntat ca "nu exista stiri" si apoi a cantat la pian pentru urmatoarele 15 minute.

Cu toate acestea, data pe care a ales-o analiza lui Tunstall-Pedoe a fost 11 aprilie 1954.

"O multime de oameni celebri se nasc sau mor, se intampla evenimente. Aceasta zi speciala a fost extrem de notabila pentru ca nu s-a intamplat aproape nimic", a afirmat informaticianul.

Singurele evenimente remarcabile care au avut loc in acea zi, conform analizei de atunci, au fost ca fotbalistul Oldham Athletic, Jack Shufflebotham, a murit si ca s-a nascut academicianul turc Abdullah Atalar.

De la respectiva analiza au trecut mai bine de zece ani, astfel ca ar putea fi reluata, folosind o alta baza de date.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă