Caravana pompierilor români urmărită cu admirație în drumul spre Grecia. "Drum bun și Dumnezeu să-i ajute!" VIDEO

2 luni in urmă 37

Contingentul format din 23 de autospeciale și peste 100 de pompieri pe care România l-a trimis în sprijinul autorităților elene în lupta cu incendiile de pădure se îndreaptă spre Grecia. Caravana mașinilor de intervenție a fost observată de mai mulți români pe teritoriul Bulgariei, în drum spre Grecia. Aceștia au postat mesaje de încurajare.

„Drum bun și să îi ajute Dumnezeu pe pompierii români care merg să ajute Grecia!”, este mesajul unei românce care a filmat caravana echipajelor de intervenție. Înregistrarea a fost postată de pagina de Facebook, ForumGrecia.

Modulul terestru de asistenţă pentru stingerea incendiilor de pădure a plecat vineri din România spre Grecia, având în componenţă, printre altele, 112 pompieri, 23 de autospeciale, un centru de comandă şi patru containere multirisc cu echipamente.

"După discuţii cu colegii noştri de la Protecţia civilă elenă şi cu Protecţia civilă europeană, bineînţeles, cu Centrul de coordonare, noi am înaintat o propunere de un modul care va pleca din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Modulul include 112 pompieri, 23 de autospeciale, din care şase autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, patru containere multirisc cu echipamente, un generator de mare capacitate, două tabere mobile pentru uz propriu al personalului nostru, un autocar de intervenţie şi două microbuze şi patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă", a declarat joi şeful DSU, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.


"Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă deja a prealertat acest modul şi oamenii care vor participa, (...) s-a dat ordinul de mobilizare pentru a pregăti plecarea în cursul zilei de mâine. Asta înseamnă că toţi care participă la modulul de asistenţă pentru Grecia vor veni la un punct de plecare şi de acolo va pleca întregul convoi. Propunerea este pentru asistenţă de 10 zile, cu posibilitate de prelungire", a precizat Arafat.

Evia, una dintre cele mai mari și mai importante insule din Grecia, este cuprinsă de incendii apocaliptice, imposibil de ținut sub control.

Citeste si:

Incendiile devastatoare din Grecia. România trimite în sprijinul grecilor peste 100 de pompieri și 23 de autospeciale VIDEO

Nou incendiu, în apropiere de Atena, la poalele muntelui Parnita VIDEO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă