Carantinarea Capitalei, ședința crucială de astăzi. Noi restricții pentru bucureșteni, discutate la Prefectura Capitalei

1 lună in urmă 8

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat ca luni are o întâlnire cu reprezentanții DSP și INSP pentru a vedea ce măsuri se impun dacă București aunge la o incidența de 6.

„Este foarte important ca populaţie să respecte măsurile şi cel mai bine este să o respecte de bunăvoie. (…) Având în vedere faptul că rata a crescut destul de mult, cu jumătate de punct procentual de ieri până astăzi, mâine voi avea o întâlnire cu DSP şi dacă se poate şi cu INSP pentru a vedea ce părere au dumnealor şi ce măsuri suplimentare ar putea să fie adoptate în cazul în care ajungem în scurt timp la incidenţa de 6. (…) Dacă ajungem peste 6 la mie, cu siguranţă prima dată nu se vor mai putea face cursuri conform ordinului comun al ministerelor Educaţiei și Sănătăţii.

De asemenea, este foarte posibil să se ia măsura carantinării zonale, adică şi Bucureştiul şi evident localităţile limitrofe, care sunt deja în carantină, în aşa fel încât circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţiile în special în mijloacele de transport în comun, pieţe, mall-uri şi aşa mai departe. Evident că deplasarea va trebui făcută doar în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe proprie răspundere”, a declarat prefectul duminică.

Alin Stoica a precizat că nu se vor lua măsuri „doar de dragul” de a fi luate, ci doar dacă acestea sunt eficiente pentru stăpânirea pandemiei.

„Nu o să luăm niciodată măsuri doar de dragul de a le lua, ci dacă sunt eficiente din punct de vedere al epidemiologilor, de exemplu, şi dacă ei ne spun că acea măsură este eficientă pentru stăpânirea fenomenului, atunci o să o luăm. Dacă nu este eficientă, nu o luăm. Am prelungit pentru 14 zile dar dacă intervin noutăţi evident în momentul în care intervin vom reveni cu alte măsuri”, a precizat Stoica.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, indicele de infectare pentru București, raportat duminică, a fost de 5,33 la mia de locuitori.

Citiți și Andreea Moldovan: Valul trei al pandemiei de coronavirus nu poate fi depășit fără carantină

Citiți și O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge în România. Unde vor fi distribuite dozele

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă