Carantină ridicată într-o comună din Timiș, deși rata de infectare a crescut. Județul, singurul în scenariul roșu

4 săptămâni in urmă 17

A fost ridicată carantina în comuna DumbrăvițaA fost ridicată carantina în comuna Dumbrăvița

Autoritățile din Timiș au decis ridicarea carantinei în comuna Dumbrăvița din Timiș cu toate că rata de infectare este mai mare decât atunci când s-a impus măsura. 

DUMINICĂ, 31 IANUARIE 2021, 10:40

SURSĂ: Realitatea Plus

AUTOR: Irina Chirtoc

Comuna Dumbrăvița a intrat în carantină în 10 ianuarie, alături de alte trei localități. În timp ce acestea au ieșit din carantină, pentru Dumbrăvița situația s-a prelungit până în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Anunțul autorităților privind ridicarea carantinei nu conține elemente relevante, ci precizează doar că, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a fost prezentantă situția epidemiologică la nivelul județului Timiș. Totodată, s-a pus în discuție problema localității Dumbrăvița, unde carantină expiră sâmbătă noapte și s-a decis că nu se va mai prelungi măsura de carantinare a comunei.

Pe de altă parte, locuitorii comunei erau de ceva vreme extrem de nemulțumiți. Cei mai mulți dintre ei lucrează în Timișoara, așa că oricum trebuiau să vină zilnic în oraș, iar cei care nu regăseau în declarația pe propia răspundere motivul potrivi, identificau rute ocolitoare, unde știau că nu sunt echipaje de poliție care să îi oprească. În plus, cei care au afaceri în localitate considerau că sunt discriminați și că nu-și pot desfășura activitatea la fel ca cei care locuiesc în alte comune limitrofe, ieșite din carantină.

Cifrele nu susțin însă decizia autorităților. Dumbrăvița a intrat în carantină cu o rată de infectare de 6,7 la mia de locuitori. Vineri, aceasta era de 6,88, iar sâmbătă, de 7,11, potrivit realitateadetimis.net

Timiș este singurul județ care se mai află în scenariul roșu, cu o rată de infectare de 3,24 la mia de locuitori. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă