Carantina în București – ce s-ar închide imediat dacă orașul intră în carantină

4 săptămâni in urmă 3

Deoarece duminică Bucureștiul ajunsese la o rată a infectării cu civid-19 de 5,3 la mia de locuitori, s-a făcut apel la bucureșteni ca pe perioada următoarelor două luni, până se vor vaccina mai mulți români, să se respecte regulile. Există posibilitatea ca bucureștenii să intre în carantină dacă rata de infectare ajunge la 6 la 1000 de locuitori. Iată ce se v-a închide mai întâi daca se va carantina Bucureștiul.

Carantina în București – primele locuri închise în caz de carantină

Primarul capitalei, Nicușor Dan a precizat că se evită pe cât posibil măsura de carantinare a Bucureștiului. În cazul carantinării se mai iau în calcul și alți factori, nu doar indicele de infectare.

În urma unei întâlniri a Primarului general al Capitalei, cu ceilalți primari de sectoare și cu premierul Florin Cîțu, la Palatul Victoria, a fost discutată situația din Capitală și au făcut următoarele precizări, potrivit digi24.ro. Printre locurile care se vor închide în caz de carantină se numără școlile și mall-urile.

„Tot ce înseamnă măsuri de închidere a școlilor, de închidere a activităţilor economice, cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii, care urmează nişte acte normative emise de autorităţi naţionale. Noi, autorităţi locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuţie între primul ministru şi primarii din Bucureşti am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului”, a precizat Nicușor Dan.

Carantina în București – controale și sancțiuni

Primarul a mai adăugat că vor fi intensificate controalele și că se vot înăspri amenzile acolo unde legea nu este respectată. Vor fi vizate în special mijloacele de transport în comun, ce către polițiștii locali.

„Sunt două chestiuni. Una – o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă legea, pentru că am văzut cu toţii locuri unde nu se respectă legea şi pentru care sancţiunea este foarte greu să fie aplicată, iar acesta este atributul autorităţilor naţionale. În ceea ce priveşte autorităţile locale, controlul pe măsurile care există în acest moment, control pe fiecare din secţiuni şi în cazul Primăriei Capitalei e vorba de poliţia locală şi de transportul în comun”.

Carantina în București – responsabilizarea cetățenilor

În perioada următoare, în următoarele două luni, în țara noastră va sosi o cantitate importantă de vaccinuri. Până atunci trebuie respectate cu strictețe măsurile sanitare și de distanțare socială, atât de autorități, cât și de cetățeni. Aceste măsuri sunt luate pentru a evita o posibilă carantină a Bucureștiului.

„Suntem practic în aceeaşi situaţie în care am fost în creşterea din noiembrie-decembrie. Aceleaşi măsuri de atunci – mai puţin deschiderea şcolii – sunt în vigoare în momentul acesta. Bineînţeles că este şi o oboseală a populaţiei faţă de un an de zile de restricţii. Totul este ca autorităţi şi cetăţeni să fie responsabili şi să trecem cu bine. Mai avem de trecut două luni, pentru că este o cantitate mare de vaccinuri care urmează să vină în România în lunile aprilie-mai. Deci noi trebuie să mai rezistăm partea aceasta de lună martie şi luna aprilie, când un număr mare de români o să fie vaccinaţi, a spus primarul.

The post Carantina în București – ce s-ar închide imediat dacă orașul intră în carantină appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă