Carantină impusă din senin, în două zone din Grecia pline cu turiști români

2 luni in urmă 32

Grecia va impune carantina, începând de vineri, în câteva dintre regiunile cele mai fecventate de turiști, este vorba de insula Zakynthos și orașul Chania din Creta. Măsurile au fost luate pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2, în contextul creșterii cazurilor.

Potrivit secretariatului General pentru Protecția Civilă, circulația publică în cele două regiuni va fi interzisă între orele 01:00 și 06:00, excepție fac situațiile de urgență medicală și cele legate de locul de muncă.

În cele două insule muzica va fi complet interzisă pe timpul nopți în baruri, restaurante și cafenele pentru a preveni astfel supraaglomerarea.

Sunt interzise și petrecerile sau adunările la care participă mai mult de 20 de persoane. Încălcarea restricților este sancționată cu amenzi care pornesc de la 50.000 de euro și pot ajunge la 200.000 de euro.

În Grecia interdicţia de circulaţie pe timpul nopții a fost instituită o jumătate de an, până pe 28 iunie, cu excepţia insulei Mykonos, unde din cauza înrăutăţirii situaţiei epidemiologice a fost aplicată între 17 şi 26 iulie.

Decizia de a introduce astfel de restricții în mijlocul sezonului turistic a venit la recomandarea experților în sănătate, după ce ambele regiuni au intrat în categoria de risc 4, adică în zona roșie.

Cifrele oficiale arată că numărul cazurilor de Covid-19 a crescut cu 69% în Zakynthos și 54% în Chania în ultima săptămână.

Grecia a înregistrat miercuri 2.856 de noi cazuri de COVID-19 şi 16 decese asociate acestei boli. Circa 57% din populaţia acestei ţări a fost vaccinată cel puţin cu o doză şi 52% cu schema completă.

Grecia intră în zona roşie

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi,  29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

”Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, au mai precizat autorităţile.

Principalele modificări survenite sunt:

-în zona roşie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite;

-în zona galbenă au intrat:

•din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe;
•din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;

-în zona verde au intrat: Oman, Paraguay şi Uruguay.

”Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte”, a mai precizat CNSU.

La data de 28 iulie, Grecia a înregistrat 2870 de cazuri noi, în contextul în care, în urmă cu o lună înregistrase 361 de cazuri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă