Carantina de weekend, una din variantele luate în calcul de autorități. Luni e ședință la Ministerul Sănătății, cu INSP și DSP

1 lună in urmă 3


Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat duminică seara, la Digi24, că se ia în calcul varianta carantinei de weekend. Motivul: în acest interval oamenii se deplasează mai mult în diferite locuri.


„Aș propune, de exemplu, carantina de weekend, este momentul în care toată lumea are o dorință extremă de a se mobiliza și a pleca în toate locurile. Mi s-ar părea important să limităm acest lucru. Este o idee”, a spus medicul epidemiolog.


Sunt propuneri mai multe. Practic, sunt propuneri pe care le vom discuta mâine, punctual. Sunt variante suplimentare pe care trebuie să le luăm în calcul.

Andreea Moldovan, la Digi24:

Legat de reducerea perioadei de deplasare la ora 18.00, aceasta a spus că:


„Poate ora 18.00 este relativ devreme, pentru că sunt mulți dintre oameni care lucrează, dar, de fapt, reducerea orei de deplasare nu vine ca o pedeapsă ca la ora respectivă să fii acasă pentru că așa se cade. Noi prin astfel de măsuri încercăm să restrângem mobilitatea oamenilor, aglomerațiile și deplasările acestora. Sunt mai multe variante”, a punctat Andreea Moldovan.


Secretarul de stat a mai menționat că nu crede că se poate frâna creșterea numărului de infectări fără carantină.


„Procesul este mult prea amplu și noi vedem ce se întâmplă în sistem. Vedem că secțiile ATI au mulți pacienți, vedem că dintre pacienții internați în terapie un mare număr sunt adulți tineri care nu au comorbidități”, a explicat Moldovan.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă