Captură pe litoral. Un turist a găsit pe plajă un pachet de cocaină în valoare de un milion de dolari

1 lună in urmă 20

Un turist care se plimba liniștit pe o plajă în Florida Keys, SUA, a descoperit un pachet supect de culoare albă și ambalat într-o pungă de plastic.

Bărbatul a sunat imediat la Poliție, iar autoritățile au fost surprinse când, după ce au inspectat pachetul, au găsit în interior mai multe plicuri mici cu cocaină, în valoare totală de un milion de euro.

„Boca Raton, Florida. Un turist a descoperit un pachet suspicios pe plajă și a contactat autoritățile locale. Agenții au recuperat pachetul care conținea aproximativ 30 de kilograme de cocaină, în valoare de peste un milion de dolari”, se arată în postarea de pe Twitter.

Potrivit unor surse din presa locală, substanța ilegală ar proveni din transporturile de droguri dintre SUA și țările din Caraibe.

Boca Raton, FL; Beachgoer discovered a suspicious package washed-up along the shoreline & contacted local authorities. #BorderPatrol agents recovered the package which contained 67 lbs. of cocaine, valued at over 1 million dollars.
#BreakingNews #palmbeach #florida pic.twitter.com/IywVVACKeJ

— Chief Patrol Agent Thomas G. Martin (@USBPChiefMIP) August 25, 2021

Traficanţi de droguri, prinşi de turişti, pe plajă. Imagini nemaivăzute de la arestare

Barca era urmărită de o vedetă rapidă a Gărzii Civile Spaniole şi a andocat brusc, înainte să lovească o persoană care făcea baie în mare. Ajunşi pe uscat, traficanții de droguri nu aveau altă alternativă decât să fugă, dar în acel moment au acţionat turiştii, care au intervenit pentru a ajuta poliția. Astfel, nu a durat mult până când mai mulţi dintre ei s-au năpustit asupra traficanţilor pentru a-i prinde. Aşa au reușit să pună mâna pe unul dintre cei doi fugari și au reușit să-l imobilizeze. Al doilea a fost arestat în cele din urmă de Garda Civilă spaniolă.

Cei doi traficanți de droguri au vârste de 43 și, respectiv, 32 de ani. Potrivit constatărilor poliției, aceștia transportau un total de 808 kilograme de hașiș, estimat la 1,5 milioane de euro. După arestare, ei au fost transferați la centrul penitenciar Salobrena.

Asociația Gărzii Civile a lăudat ulterior acțiunile oamenilor aflați la plajă pentru că, prin gestul lor au luptat împotriva crimei organizate. Polițiștii au transmis un mesaj pe Twitter. „Mulțumesc tuturor, pentru că fără voi, nu ar fi posibil”, a transmis Asociația, citată de La Nouvelle Tribune.

Citeşte şi Baie de sânge între traficanţii de droguri. Au murit şi copii

Poliția a confirmat ulterior că unul dintre cei care au intervenit pe plajă a fost un sergent de poliție, aflat în timpul liber. De asemenea, a comunicat că investigațiile continuă. Trebuie să se afle de unde provin drogurile și de unde au fost livrate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă