”Capsule de dormit” pentru persoanele fără adăpost, instalate de autoritățile din orașul german Ulm

1 lună in urmă 23

Din 8 ianuarie, în Ulm, oraș cu 120.000 de locuitori din landul Baden-Wurttemberg, Germania, au fost instalate ”capsule” futuriste de dormit rezistente la vânt și impermeabile pentru a găzdui persoanele fără adăpost, a scris The Independent, citat de HotNews.

Cabinele din lemn și oțel, care pot găzdui până la două persoane, protejează împotriva frigului, vântului și umidității. De asemenea, garantează circulația aerului proaspăt.

Capsulele au fost introduse în parcuri și în alte locuri în care dorm oamenii fără adăpost, a explicat un purtător de cuvânt al orașului.

Pentru a asigura confidențialitatea, nu există camere video în interiorul lor, dar deschiderea ușilor declanșează un senzor de mișcare care alertează asistenții sociali care o verifică după utilizare pentru a se asigura că poate fi curățată și, de asemenea, pentru a oferi asistență oricui o utilizează ca formă unică de cazare.

”Capsule de dormit” pentru persoanele fără adăpost, instalate de autoritățile din orașul german Ulm

Capsulele sunt, de asemenea, echipate cu panouri solare și sunt conectate la o rețea radio, permițând ocupanților să comunice fără dependența de rețelele mobile.

Creatorii ”Cuibului” au declarat că este realizat pentru cei care nu pot accesa adăposturile sociale obișnuite, fie din cauza factorilor psihologici, fie pentru că au un animal de companie, de exemplu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă