Capitoliul S.U.A – 20 de lucruri interesante despre sediul guvernului pentru congresul Statelor Unite

1 lună in urmă 18


Capitoliul S.U.A, United States Capitol, este clădirea care servește drept sediu al guvernului pentru Congresul Statelor Unite ale Americii, ramura legislativă a guvernului federal al Statelor Unite. Citește cele mai interesante lucruri despre Capitoliul SUA, clădirea din Washington D.C.


Capitoliul S.U.A, sediul guvernului pentru congresul Statelor Unite ale Americii este situat în vârful colinei cunoscută și sub denumirea de Capitol Hill, în Washington D.C, la capătul vestic al National Mall. Descoperă curiozități și lucruri interesante despre Capitoliul S.U.A.


Lucruri interesante despre Capitoliul S.U.A


Chiar dacă Capitoliul nu este centrul geografic al District of Columbia, clădirea se află la originea, în sens matematic, a construirii sferturilor în care este împărțit Districtul Federal. Ambele laturi de est și vest ale clădirii sunt denumite “fronturi”.
Construcția clădirii impresionante a început în anul 1793, la doi ani după ce zona a fost cedată de Maryland a fost aleasă locul noii capitale, în District of Columbia.
Chiar dacă ambele părți ale Capitoliului sunt considerate a fi fața acesteia, din punct de vedere istoric, doar partea estică reprezintă, de fapt, fața, iar pe aici se dorește să intre vizitatorii.
Arhitectura construcției din S.U.A se încadrează în stilul neoclasic, are exteriorul alb, precum toate clădirile federale.
Capitoliul S.U.A
După ce a fost construit, Capitoliul din S.U.A nu a fost folosit decât în scopuri politice, ci și în scopuri religioase, deoarece aici erau ținute slujbe în zilele de duminică. Această activitate a durat până după Războiul Civil.
Pe sub clădire există mai multe tuneluri secrete și chiar un metrou care face legătura în tot complexul și între birouri. Aceste tuneluri nu pot fi vizitate de turiști.
În Capitoliul S.U.A sunt expuse mai multe opere de artă și picturi murale pe pereții de la primul etaj, dar și din Senat. Picturile murale sunt denumite "Coridoarele Brumidi" și reflectă momentele importante din istoria americană.
Construcția atrage atenția prin domul central și coridoarele extrem de lungi de la interior.
Pe pereții Capitoliului se găsesc mai multe sculpturi, inclusiv pe tavan, iar în fruntea domului se regăsește Statuia Libertății din bronz.
Construcția din Statele Unite este considerată unică în lume.
Clădirea care servește drept sediu al guvernului pentru Congresul Statelor Unite ale AmericiiCapitoliul din Statele Unite ale AmericiiSediul guvernului pentru congresul Statelor Unite
Structura a căpătat în timp noi dimensiuni cu scopul de a face mai mult loc legislatorilor. Astfel, în interior s-au adăugat Camera Reprezentanților, în aripa de sud și Senatul, în aripa de nord.
Congresul Statelor Unite ale Americii se întrunește de fiecare dată în clădirea Capitoliului din Washington D.C. Proiectele de legi ce au în vedere diferite proceduri pot fi inițiate doar de Camera Reprezentanților.
William Thoronto, un medic scoțian, este cel care a creat proiectul original. Inițial, designul presupunea o clădire cu un dom, flancată de o aripă nordică și una sudică.
James Hoban, un arhitect irlandez, este unul dintre arhitecții care au supravegheat lucrările de construire a Capitoliului, una dintre cele mai faimoase clădiri din capitala S.U.A. El avea să fie urmat de o serie de alți arhitecți, pe o perioadă de 200 de ani.
Sclavii au reprezentat o mare parte din forța de muncă ce a fost implicată în ridicarea Capitoliului, dar și a Casei Albe și a altor clădiri guvernamentale.
Capitoliul, clădirea din Washington D.C.
În anul 1814, Capitoliul a fost incendiat de trupele britanice. O furtună puternică a împiedicat distrugerea completă a clădirii, iar lucrările s-au reluat un an mai târziu.
Clădirea Capitoliului S.U.A a fost finalizat în 1826 de către Charles Bulfinch, un arhitect din Boston, cunoscut și pentru proiectul său Massachusetts State House.
S-a continuat modificarea și extinderea clădirii, iar în 1881 a început construcția teraselor, dar au fost adăugate și 100 de camere suplimentare la deja imensa clădire.
Dimensiunile clădirii din S.U.A sunt impresionante: 229 de metri lungime și 107 metri lățime. Domul, împreună cu statuia de 6 metri, atinge o înălțime de 57 de metri.
Capitoliul din Statele Unite are 540 de camere împărțite pe 5 etaje. Una dintre cele mai notabile este camera Rotundă, o cameră mare acoperită de un dom, din centrul clădirii, dar și National Statuary Hall, acolo unde sunt expuse mai multe statui ale persoanelor importante.

Sursă foto: Shutterstock.com


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă