Capitala trece de 1.000 de cazuri de COVID, iar 8 judeţe plus Bucureştiul se află în scenariul roşu

1 lună in urmă 2


Bucureştiul înregistrează cele mai multe cazuri noi de COVID, fiind raportate peste 1.000 de noi îmbolnăviri. În privinţa ratei de infectare, judeţul Ilfov ajunge pe pe primul loc cu o rată de incidenţă de 6,37, în creştere faţă de ziua precedentă, 18 martie, când avea 5,79.


Conform celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică, România înregistrează peste 5.000 de cazuri noi. În prezent, opt județe și Capitala se află în scenariul roșu, după ce rata de infectare a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.


Județul Ilfov devansează judeţul Timiş şi înregistrează cea mai mare rată de infectare din țară, respectiv 6,37. Pe locul următor este judeţul Timiş, cu o rată de 5,96, iar pe locul trei se află Capitala, care raportează o incidenţă de 4,64.La polul opus, se află judeţele care au înregistrat cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus: Harghita - 0,99, Suceava - 1,01, Buzău - 1,05. Potrivit celui mai recent bilanţ, 10 judeţe se află în scenariul verde.


Capitala continuă să înregistreze cele mai multe cazuri de COVID


Bucureștiul înregistrează 1.031 de cazuri noi de COVID, fiind pe primul loc la nivel naţional în privinţa cazurilor noi de infectare. Pe locul următor se află județul Ilfov, unde au fost înregistrate 379 de noi infectări în ultimele 24 de ore, iar județul Timiş se află pe locul 3, cu 324 de persoane infectate cu noul coronavirus.


Toate judeţele au înregistrat cazuri noi de COVID-19, iar județele în care s-au înregistrat cele mai puține infecții sunt: Tulcea (33), Harghita (36) şi Covasna (38).


Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 19 martie:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă