Capitala raportează cele mai multe cazuri noi, iar Timiş rămâne singurul judeţ cu o rată de peste 3 la mie

1 săptămână in urmă 9


Capitala înregistrează cele mai multe cazuri noi la nivel naţional, deşi numărul a scăzut la 455, în scădere faţă ziua precedentă, iar Timiş rămâne singurul judeţ care raportează o rată a infectării de peste trei la mie.


Conform celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică, România înregistrează puţin peste 1.600 de cazuri noi. Timiș rămâne singurul judeţ colorat în roșu, având o rată de infectare de 4,03 la mia de locuitori, în uşoară creștere față de ziua precedentă, când indicele era la 3,99. Pe locul doi se află județul Maramureș, unde rata de infectare este de 2,94 la mia de locuitori.


Nouă judeţe se află în scenariul galben, potrivit celui mai recent bilanţ. Județele care au înregistrat cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus sunt: Vrancea – 0,4, Harghita – 0,54 şi Argeş – 0,56.Aproape un sfert din cazurile noi sunt în Bucureşti


Bucureștiul înregistrează 22 de cazuri mai puţine faţă de ziua precedentă, dar rămâne pe primul loc la nivel naţional în privinţa cazurilor noi de infectare. Astfel, în Capitală au fost raportate 455 de noi infectări.


Pe locul următor se află județul Timiş, unde au fost înregistrate 177 de noi infectări în ultimele 24 de ore, iar județul Cluj se află pe locul 3, cu 138 de persoane infectate cu noul coronavirus. Covasna este singurul judeţ care nu a înregistrat niciun caz nou, iar județele în care s-au înregistrat cele mai puține infecții sunt: Brăila (6), Teleorman (6) şi Vrancea (6).


Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 22 februarie:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă