Capitala, Ilfov şi Cluj mai sunt în scenariul roşu. Care este situaţia pe judeţe

1 săptămână in urmă 12


Bucureştiul a înregistrat cele mai multe cazuri noi, 503, şi rămâne în scenariul roşu, însă judeţele Braşov şi Hunedoara au ieşit din acest scenariu, după ce rata de infectare a scăzut sub trei la mia de locuitori.


Conform celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică, România înregistrează aproape 3.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Județul Ilfov continuă să înregistreze cea mai mare rată de infectare din țară, 4,48, însă e în uşoarp scădere față de ieri, 21 aprilie.


O rată de infectare de peste 4 la mia de locuitori mai raportează Capitala (4,41) și județul Cluj (4,27). În prezent, doar cele două judeţe de mai sus şi Bucureştiul se află în scenariul roşu, după ce Braşov şi Hunedoara au o rată a infectării de sub 3 cazuri la mia de locuitori.


Judeţele care au înregistrat cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus sunt: Suceava – 0,67, Gorj – 0,67, Maramureş – 0,73. Potrivit celui mai recent bilanţ, 11 judeţe se află în scenariul verde.Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 22 aprilie


Capitala a raportat 503 cazuri noi, fiind pe primul loc la numărul de îmbolnăviri. Pe locul doi se află judeţul Timiş, cu 180 de cazuri noi. Pe locul trei se află judeţul Cluj, cu 154 de persoane infectate. Judeţele în care s-au înregistrat cele mai puține infecții sunt Gorj (13), Botoşani (19) şi Covasna (20).
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă