Capitala Australiei intră în carantină după descoperirea unui singur caz de Covid. Oraşul nu a fost închis niciodată, de la începutul pandemiei

2 luni in urmă 26

Măsură extremă în Australia. Capitala Canberra intră în carantină pentru o săptămână după ce a fost descoperit un singur caz de Covid, informează AFP.

Capitala Australiei intră în carantină după descoperirea unui singur caz de Covid. Oraşul nu a fost închis niciodată, de la începutul pandemiei

Profimedia

Este pentru prima dată de la începutul pandemiei când este instituită această măsură în capitala Australiei. Potrivit autorităţilor, decisia a fost luată pentru a limita răspândirea variantei Delta. Aproximativ 400.000 de locuitori, din zona în care se află şi guvernul australian, au intrat deja în izolare.

"Este cel mai grav risc sanitar întâmpinat în teritoriu de la începutul anului şi chiar de la începutul pandemiei", a apreciat Andrew Barr, şeful de guvern al teritoriului capitalei australiene. Canberra este la prima "experienţă" de acest gen: de la începutul pandemiei, oraşul nu a fost nici măcar o zi în carantină.

Syndey, cel mai mare oraş din Australia, ar putea intra în carantină pentru nouă săptămâni. Suburbiile oraşului au fost deja plasate sub restricţii dure. Australia a înregistrat până acum 37.500 de cazuri de Covid 19 şi 946 de decese.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă