Capitala a intrat în scenariul roşu. Ce măsuri s-ar putea decide azi pentru București

6 zile in urmă 19

Omicron se răspândeşte tot mai repede şi la noi în ţară. Deja sute de localităţi au intrat în scenariul roşu. La fel şi Capitala.  Rata de infectare în Bucureşti a trecut, astăzi, de 3 la mia de locuitori. Valoare la care nu a mai fost din noiembrie anul trecut. 

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte în şedinţă de la ora 15.00  în această după-amiază pentru a discuta posibile noi măsuri după ce Capitala a intrat în scenariul roșu

Ce măsuri s-ar putea lua în București

Creşte repede numărul de cazuri de Covid inclusiv în Capitală. Azi rata de incidență a trecut de 3,3 la mia de locuitori. Astfel de valori se înregistrau în București spre finalul valului al patrulea, adică în noiembrie anul trecut. Dar, trevuie spus că au existat și valori de 16 la mia de locuitori în perioada de vârf din toamna trecută. 

Azi, la ora 15.00, la prefectură ale loc o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență acolo unde vor fi decise noi restricții. Atunci când de incidența trece de 3 la mia de locuitori, accesul în restaurante poate fi limitat la 30% din capacitatea totală. La fel se întâmplă și pentru accesul la săli de fitness, piscine sau cinematografe. Poate cea mai importantă măsură se referă însă la școli. Dacă incidența trece de 3 la mia de locuitori iar profesorii și personalul din școli nu sunt vaccinați în proporție de peste 60%, copiii învață în online. Lista completă a şcolilor şi grădiniţelor din București care  vor intra în online.

Zece localități din judeţul Ilfov au depăşit rata de incidenţă de 3 la mie. Corbeanca, Dascălu şi Otopeni au trecut chiar de 5 la mie

Zece dintre unităţile-administrativ teritoriale din judeţul Ilfov au depăşit rata de incidenţă de 3 la mie, multe altele apropiindu-se de acest parg. Corbeanca, Dascălu şi Otopeni au trecut chiar de 5 la mie rată de infectare. Potrivit datelor transmise, miercuri, de Prefectura Ilfov, zece dintre unităţile-administrativ teritoriale din judeţ  au depăşit rata de incidenţă de 3 la mie.  

Sunt în această situaţie Bragadiru (3,51),  Chiajna (3,81), Chitila (3), Mogoşoaia (3,77), Popeşti-Leordeni (4,56), Snagov (4,81) şi Voluntari (3,59).   La acestea se adaugă Corbeanca, unde rata de infectare a ajuns la 5,22 la mie, Dascălu, 5,26 şi Otopeni, cu 5,13 la mie. Doar cinci dintre unităţile administrativ teritoriale din judeţ mai sunt sub pragul de 1 la mie, moment în care se impun primele restricţii.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă