Capitala a ajuns la o rată de vaccinare de aproape 50%. Începe campania de vacccinare în școli și licee

1 lună in urmă 16

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat marți, 7 septembrie, că Bucureștiul are cea mai mare rată de vaccinare, de aproximativ 50%.

Capitala este urmată de Cluj, cu aproape 46%, iar apoi de Sibiu, cu 39%. În plus, rata de vaccinare la nivel național a ajuns la 31%.

Cele mai mari rate de vaccinare

  • București - 49,4%
  • Cluj - 46%
  • Sibiu - 39%
  • Timiș – 36,3%
  • Constanța – 36,5%

Campania de vaccinare în școli


Campania de vaccinare în învăţământul preuniversitar şi cel universitar se va desfăşura pe o perioadă de două luni, urmând ca vaccinarea în unităţile de învăţământ să se deruleze în perioada 13 septembrie -15 noiembrie, iar în universităţi de la 1 octombrie până la 1 decembrie, a anunţat, marţi, preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

"Au fost stabilite măsurile pentru asigurarea vaccinării în unităţile de învăţământ a elevilor, studenţilor, părinţilor acestora şi a personalului propriu. Practic, este cadrul metodologic după care se va desfăşura procesul de vaccinare în unităţile de învăţământ. Se transmite în cursul acestei dimineţi această instrucţiune, atât către Ministerul Sănătăţii, Direcţiile de Sănătate Publică, cât şi către Ministerul Educaţiei pentru a colabora în vederea implementării programului de vaccinare", a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Şeful CNCAV a precizat că în vederea limitării riscului de infectare cu SARS-CoV-2 în comunitate, precum şi în unităţile de învăţământ, se va desfăşura "o campanie specială" pentru vaccinarea elevilor, familiilor acestora, studenţilor, personalului didactic şi nedidactic.

"Această acţiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de circa două luni pentru învăţământul preuniversitar şi două luni pentru învăţământul universitar, pentru doza unu, ulterior, în oglindă, se va continua cu administrarea celei de-a doua doze. Practic, pentru sistemul preuniversitar, activitatea de vaccinare debutează în 13 septembrie şi se va încheia pe 15 noiembrie, iar pentru învăţământul universitar debutează la 1 octombrie şi se finalizează pe 1 decembrie. De menţionat că în învăţământul universitar există posibilitatea de a se organiza chiar mai devreme aceste puncte de vaccinare", a completat Gheorghiţă.

Citeste si:

 „Canoea a pierdut un mare campion”

 ”Trebuie să înțelegem de ce sunt ezitanți sau împotrivă”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă