Cântăreții de la Opera Națională Engleză îi ajută să respire pe pacienții cu COVID-19 care au simptome pe timp îndelungat

1 lună in urmă 1

Opera Națională Engleză (ENO) desfășoară un program de cântat, respirație și bună dispoziție pentru recuperarea pacienților cu coronavirus din întreaga țară, în urma unui proces de succes, informează CNN.

Potrivit unui comuincat de presă de joi, ENO Breathe este un proiect comun între ENO și Imperial College Healthcare NHS Trust, care combină expertiza muzicală și medicală pentru a ajuta pacienții cu Covid-19 care suferă de simptome pe termen lung.

Unii pacienți cu coronavirus au revenit la starea normală în câteva săptămâni. Dar pentru alții, problemele persistă luni de zile sau pot provoca daune, care ar putea duce în viitor la alte probleme de sănătate. Acest lucru este cunoscut sub numele de ”Covid lung”.

Programul – descris ca primul de acest gen – folosește tehnici de cântat pentru a-i ajuta pe pacienții care suferă de probleme de respirație și de anxietate.

Un studiu inițial de șase săptămâni a implicat 12 participanți, iar programul va beneficia în următoarele luni de până la 1.000 de pacienți de la mai mult de 25 de centre de asistență medicală din Anglia, în Londra, Manchester, Newcastle, Cheshire și Merseyside.

Participanții au raportat ”impacturi pozitive atât emoționale, cât și fizice”, s-a anunțat în comunicatul de presă.

”M-a ajutat foarte mult cu respirația și, de asemenea, cu anxietatea în legătură cu reintegrarea mea în societate”, spune Richard, unul dintre pacienți.

Programul implică sesiuni săptămânale online de grup, plus programe digitale concepute pentru a ajuta participanții să se concentreze asupra respirației.

Această practică a cântării folosește cântece de leagăn tradiționale, care sunt concepute pentru a calma oamenii. Participanții sunt învățați exerciții de respirație și cântat de specialiști profesioniști și sunt încurajați să practice în timpul lor liber folosind programe online.

Cântăreții de la Opera Națională Engleză îi ajută să respire pe pacienții cu COVID-19 care au simptome pe timp îndelungatActori de la English National Opera / FOTO: EPA

”Suntem extrem de mândri că putem lansa ENO Breathe la nivel național, permițându-ne să sprijinim mult mai mulți pacienți în recuperarea lor de la Covid ”, a declarat Jenny Mollica, directorul ENO Baylis.

”Respirația continuă scade rezistența organismului și poate fi înspăimântătoare. Sperăm că acest program va ajuta oamenii să se întremeze și să contribuie la reducerea simptomelor lor”, a declarat Dr. Sarah Elkin, consultant în medicină respiratorie la Imperial Healthcare NHS Trust.

Participanții la proces au avut vârste între 30 și 70 de ani și au fost diferiți din punct de vedere rasial, se arată în comunicat.

Toți participanții la acest program au spus că vor continua să-și folosească exercițiile de respirație după terminarea procesului și că vor „recomanda cu siguranță” programul altor pacienți cu „Covid lung”.

Persoanele în vârstă, femeile și cei cu o gamă largă de simptome în prima săptămână de boală par să fie cei mai vizați să dezvolte „Covid lung”, potrivit unei lucrări, publicate online în octombrie anul trecut, de către cercetătorii de la King’s College din Londra.

Lucrarea definește „Covid lung” ca o boală ale cărei simptome persistă mai mult de patru săptămâni, în timp ce o durată scurtă de Covid a fost definită ca fiind mai mică de 10 zile, fără o recidivă ulterioară.

Marea Britanie continuă să înregistreze mii de noi cazuri de coronavirus pe zi, iar marți, premierul Boris Johnson a anunțat că au murit peste 100.000 de persoane.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă