Cântăreața și producătoarea muzicală SOPHIE a murit la vârsta de 34 de ani

3 săptămâni in urmă 25


Cântăreaţa SOPHIE, DJ, producătoarea muzicală şi colaboratoare a unor mari artişti a murit sâmbătă dimineaţă, după un accident, în casa ei din Atena, la vârsta de 34 de ani, relatează EFE, citată de Agerpres. Moartea ei a fost confirmată de către echipa sa într-un comunicat, care a cerut respectarea intimității familiei și a fanilor artistei.


Cunoscuta artistă SOPHIE a fost totodată o activistă implicată în favoarea persoanelor transgen.


SOPHIE este o pionieră a noului sound, una dintre artistele cele mai influente din utimul deceniu. Nu doar pentru producţiile sale ingenioase şi creativitatea sa, ci şi prin vizibilitatea pe care a obţinut-o. Un simbol al eliberării.

Echipa artistei, într-un comunicat de presă:

SOPHIE s-a născut în Scoția și a preferat să rămână discretă în industria muzicală. Ea a realizat colaborări de succes cu artişti renumiți ca Madonna - alături de care a compus în 2015 single-ul "Bitch I'm Madonna" -, Lady Gaga, Diplo, Charli XCX, sau Vince Staples.


În 2018, ea a lansat albumul său de debut marcat de identitatea sa transgen, "Oil of Every Pearl's Un-Inside", cu care a obţinut o nominalizare la premiile Grammy la categoria Cel mai bun album dance/electronic, care a avut o primire favorabilă atât din partea publicului cât şi a criticilor de specialitate.


Foto: Profimedia


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă