Candiru – peștele ucigaș care poate intra în anus sau uretră

1 lună in urmă 1

În lume există animale mici care par inofensive , dar, de fapt, pot fi mortale. Printre aceste creaturi se află un pește numit candiru, care, datorită dimensiunilor, dă impresia că nu este deloc periculos.

Peștele candiru este originar din Amazon și este de fapt un parazit! Are o formă alungită asemănătoare cu cea a anghilelor și are de obicei 7 sau 8 centimetri lungime, deși unele exemplare pot ajunge până la 40 de centimetri.

Pești candiru. Foto: Youtube

Candiru și-a câștigat notorietatea datorită obiceiului ciudat de a pătrunde în uretra, vaginul sau anusul scăldătorilor și se așază în interiorul organelor genitale.

Peștele este atras de urină și nu face nicio distincție între bărbați sau femei, așa cum se întâmplă cu alți pești din Amazon, care preferă să atace bărbații.

Acest pește poate produce ravagii în corpul uman: când pătrunde prin „orificiile” gazdelor, se hrănește cu sânge. Prezența peștelui provoacă mici tăieturi și poate fi îndepărtat numai prin intervenție chirurgicală, din cauza formei aripioarelor sale.

În unele cazuri, victimele pot suferi sângerări grave și infecții, pe lângă faptul că pot chiar să moară din cauza acțiunii parazitului.

Pericol subestimat

Deși unii locuitori din Amazon cred că atacurile acestui pește nu sunt altceva decât legende urbane, adevărul este că există destule victimele ale acestui mic monstru. Potrivit autorităților, anual există persoane care sunt „invadate” de candiru și au nevoie de spitalizare urgentă.

Pește candiru. Foto: Youtube

De asemenea, un episod din serialul “Anatomia lui Grey” prezintă cazul unui pacient care a fost victima peștelui.

Prin urmare, pentru a evita întâlnirile neplăcute cu acest pește, una dintre măsurile de precauție este ca oamenii să nu se scalde în zonele în care se știe că trăiește peștele.

De asemenea, este recomandat ca oamenii să nu înoate în pantaloni scurți și bikini și, atunci când trebuie să urineze, este recomandat să iasă din apă.

The post Candiru – peștele ucigaș care poate intra în anus sau uretră appeared first on Atlas Geografic.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă