Cand vor fi vaccinati romanii programati pentru prima doza intre 28 ianuarie si 11 februarie. Anuntul vizeaza 35.304 persoane din categoria "domenii esentiale"

1 lună in urmă 26

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva Covid-19 (CNCAV) anunta cum se va desfasura procesul de reprogramare a persoanelor incluse in etapa a doua de vaccinare din categoria domeniilor esentiale.

Incepand cu data de 28 ianuarie 2020, se pune in aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse in etapa a doua de vaccinare din categoria domenii esentiale. Astfel, o persoana programata initial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramata la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile), explica autoritatile.

Sunt 35.304 persoane care aveau programare initiala in perioada 28 ianuarie - 11 februarie si care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.

Reprogramarile se fac la centrele initiale

In ceea ce priveste reprogramarea persoanelor din etapa a doua din categoria domenii esentiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, in ordinea realizarii programarilor initiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate initial.

CNCAV anunta ca a formulat deja noile cerinte operationale catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale, astfel incat procesul de reprogramare sa se desfasoare optim.

Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi instiintate prin SMS si e-mail unde vor fi specificate noile date si intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o noua recipisa care contine noile date de programare, existand, totodata, posibilitatea de vizualizare a recipisei in sectiunea "Programarile mele", direct in platforma.

CNCAV precizeaza ca pentru persoanele programate in etapa a doua, exceptand persoanele din domeniile esentiale, se mentine acelasi ritm de vaccinare. Vaccinarea continua pentru persoanele din centrele rezidentiale, dializati, persoane nedeplasabile si cele fara adapost.

CNCAV a transmis o informare catre toate centrele de vaccinare privind aceste masuri, precum si procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel incat ambele vaccinuri sa fie utilizate in stricta conformitate cu caracteristicile fiecarui tip de vaccin pentru populatia planificata.

Comitetul National de Coordonare a Activitatii privind Vaccinarea impotriva Covid-19 (CNCAV) a anuntat ca va incepe administrarea vaccinului Moderna, de la 1 februarie, la nivelul centrelor de vaccinare din Romania. Rapelul serului Moderna se realizeaza la 28 de zile.

Citeste si:

Senatoarea AUR Sosoaca boicoteaza Antena 3, dupa schimbul dur de replici cu Gadea: "Eu am plecat fara sa ii anunt"Ce s-a intamplat marti seara in dosarul Elenei Udrea si al Ioanei Basescu. Cronica unui proces maraton: "Dispret fata de lege"/ "Am fost prima de dupa Ceausescu care a investit in turism"FOTO Fosta iubita a lui Ilie Dumitrescu face furori pe plajele din MaldiveVal de comentarii acide dupa ce poza unui soldat roman care tine AK-ul gresit a devenit viralaCum a fost condamnata o doctorita care a incercat sa-si scape finul dat afara din BAC: "Cred ca mi-am facut-o cu mana mea"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă