"Când te vei retrage?" Răspunsul oferit de Rafael Nadal unei întrebări delicate

1 lună in urmă 16

Liga 1: Voluntari - UTA, marți, 17:00, Digi Sport 1

Liga 1: Viitorul - FCSB, marți, 20:00, Digi Sport 1

"Regele Zgurii" a câștigat în carieră numai din tenis peste 123 milioane de dolari, e un idol pentru mulți jucători care visează să devină lideri mondiali și continuă să-și traseze noi ținte. Spaniolul care va împlini 35 de ani pe 6 iunie a ajuns în Australia și se pregătește de Australian Open. 

Rafael Nadal și întrebarea cu care e atacat non-stop: "Când te retragi?"

În tot acest timp, Rafa mai oferă și câte un interviu în care e chestionat despre retragerea sa. Stângaciul cu 86 de titluri în palmares a explicat pe larg ce-l face să joace la 34 de ani și spune că bucuriile din afara sportului au puterea de absoarbe din mintea lui gândul retragerii. 

"Eu abia aștept să joc în continuare tenis, aștept să merg mai departe, fără teama că acea zi va veni într-o zi. Am foarte multe lucruri în viața de zi cu zi care mă fac fericit, în afara competițiilor de tenis, și aceste mici bucurii mă eliberează de presiunea exercitată de gândul că mă voi retrage la un moment dat.

O iau ca pe ceva firesc. E adevărat că am avut multe probleme în timpul carierei, dar totodată e adevărat că am trecut cu bine și peste toate obstacolele ivite pe parcurs. Uneori, am plătit un preț mare, altădată am plătit un preț mai mic, dar mereu am găsit soluții din punct de vedere medical, mental sau rezolvări în privința tenisului", a declarat Nadal, potrivi Tennis World USA. 

1004-204 e raportul victorii - eșecuri înregistrat de Nadal în ciruitul ATP

Rafael Nadal, de 13 ori campion la Roland Garros. "Ce ţi-a mai rămas de făcut?"

După victoria din toamnă de la Paris obținută în fața lui Novak Djokovic, Rafael Nadal şi-a trecut în palmares al 13-lea său titlu pe zgura pariziană. "Matadorul" a egalat, totodată, recordul de 20 de trofee de Grand Slam deţinut de elveţianul Roger Federer.

"Ce ţi-a mai rămas de făcut?", a mai fost întrebat campionul iberic.

"Pentru mine, să continui să mă bucur în fiecare zi. Sunt norocos pentru toate lucrurle care mi s-au întâmplat în decursul anilor. Până azi, am avut o viaţă bună. Ce mi-a mai rămas de câştigat? Nu ştiu, dar ideea este ca tot timpul să faci un pas înainte, pentru că dacă nu ai motivaţie, e timpul să de apuci de altceva.

Cât timp îmi voi păstra entuziasmul de a juca tenis şi de a fi competitiv, voi continua să încerc să-mi depăşesc limitele în fiecare zi", a răspuns Rafael Nadal.

Etichete: nadal , rafael nadal , rafael nadal retragere
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă