Când se vor relaxa restricțiile din București. Anunțul lui Alin Stoica, prefectul Capitalei

1 săptămână in urmă 24

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunțat sâmbătă, 24 aprilie, după ședința Consiliului Municipal pentru Situații de Urgență, că restricțiile din București se mențin, chiar dacă rata de incidență a scăzut sub 4. Oficialul a precizat că o relaxare pentru weekend va fi dispusă abia când rata de incidență coboară sub 3,5 cazuri la mia de locuitori, urmând ca atunci magazinele să își reia programul normal în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

„Suntem la o rată 3,94 la mia de locuitori. Măsurile vor fi relaxate când vom ajunge la sub 3,5 cazuri”, a transmis Alin Stoica.

„Tot atunci vor fi redeschise sălile de sport, în timp ce restaurantele vor reveni la un program normal gradual. La interior, se vor redeschide când rata de incidență va fi sub 3 cazuri”, a explicat prefectul.

„Trendul este descendent, mergem către o rată de 3. Personal, sper ca până de Paște să ajungem la 3,5”, a mai spus Alin Stoica.

E previzibil că vom scădea şi sub 3,5 în următoarea perioadă şi atunci programul operatorilor economici şi în perioada de weekend va fi până la ora 21,00 şi circulaţia persoanelor va fi permisă până la ora 22.00

Alin Stoica:

„Recomandarea este pentru noi să fim prevăzători şi să ne facem altfel cumpărăturile, în sensul de a nu petrece foarte mult timp în magazine, pentru că acesta este un factor care duce la aglomerare. Dacă se poate, ar fi bine să scurtăm timpul petrecut în magazine. Comercianţii ne-au solicitat sprijinul şi pe partea de măsuri de control tocmai pentru a comunica cu clienţii că este bine să respectăm măsurile în vigoare”, a conchis prefectul.

Restricțiile de circulație în vigoare, prelungite după ședința Consiliului Municipal pentru Situații de Urgență de sâmbătă, vor fi ridicate pentru Paște și pentru sărbătoarea specifică lunii Ramazan.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă