Când se vor deschide restaurantele din România. Anunțul făcut de ministrul Economiei

1 lună in urmă 33

Când se vor deschide restaurantele din România. Domeniul HoReCa suferă cel mai tare din cauza restricțiilor impuse de autorități pe perioada pandemiei COVID. Autoritățile nu pot oferi o dată exactă la care restaurantele vor fi deschise, susținând că decizia aparține epidemiologilor.

Citește și: Situaţie controversată în Timişoara. Trei cadre medicale, infectate cu COVID după ce s-au vaccinat!

”Eu îmi doresc cât  mai repede, pentru sănătatea economiei noastre. Dar trebuie să ascultăm de epidemiologi. Epidemiologii trebuie să ne spună. (…) În momentul în care sănătatea românilor nu este pusă în pericol, deschidem tot. Eu îmi doresc lucrul ăsta cât mai curând. Sănătatea trebuie să fie pe primul loc”, a afirmat Claudiu Năsui, joi seară, la Antena 3.

De asemenea, ministrul a precizat că deschiderea agențiilor Loto ține tot de decizia epidemiologilor.  ”Loto nu va avea un regim special. În momentul în care deschidem pentru unii, vom deschide şi pentru ceilalţi”, a declarat ministrul.

Când se vor deschide restaurantele din România. Ministrul Economiei a precizat că se așteaptă noul buget pentru a căuta soluții ”pentru deblocarea situației”. Claudiu Năsui a declarat că în acest moment prioritatea ministerului o reprezintă schemele de ajutor de stat.

Ce se va întâmpla cu examenele naționale. Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educației a avut discuții cu sindicaliștii din învățământ și cu reprezentanții ai organizațiilor din domeniu, în urma căreia a precizat că nu s-a făcut referire la anularea sau decalarea examenelor naționale.

Sorin Cîmpeanu s-a întâlnit cu reprezentanții sindicatelor „Spiru Haret”, FSLI, Alma Mater, ai Consiliului Naţional al Elevilor, ai Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, dar şi cu cei ai studenţilor de la ANOSR, UNSR şi USR.

În urma întâlnirii, minisitrul Educației a precizat într-o conferință de presă faptul că nu s-a făcut referire la anularea sau decalarea examenelor naţionale. Prin urmare, examenele naţionale trebuie să aibă loc la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce trebuie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă