Când se administrează la booster doza înjumătățită de Moderna. Noile reguli aplicate în România începând cu 1 noiembrie

4 săptămâni in urmă 13

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 15:44

67 citiri

O serie de recomandări clare ale autorităților sanitare au fost publicate vineri, 29 octombrie, pe pagina de Facebook RO-Vaccinare.

Indicațiile se adresează celor care au făcut schema primară de vaccin și urmează să se prezinte în centrele de vaccinare pentru doza booster în luna noiembrie:

"Noutăți privind doza de rapel a vaccinului împotriva COVID-19

Din 1 noiembrie:

  • persoanele care au făcut schema de vaccinare primară (2 doze) cu vaccinul Spikevax (Moderna) și vor opta pentru doza 3 de rapel cu același tip de vaccin, vor primi o doză înjumătățită (1/2 doză) din vaccinul Spikevax (Moderna).
  • Persoanele care au făcut schema de vaccinare primară cu unul dintre celelalte vaccinuri autorizate (Comirnaty-Pfizer, Vaxzevria-AstraZeneca și Janssen-Johnson&Johnson) și care aleg administrarea dozei de rapel cu vaccinul Spikevax (Moderna), le va fi administrată o doză întreagă din acest tip de vaccin.
  • Reglementările menționate anterior se bazează pe studiile de siguranță și recomandările EMA care arată faptul că răspunsul imun rămâne maximal pentru beneficiari în cazul administrării dozei înjumătățite, iar frecvența reacțiilor adverse cunoscute/reactogenitatea este diminuată.

Din 8 noiembrie 2021

  • Pentru persoanele care au efectuat schema de vaccinare primară cu vaccinul Janssen (Johnson&Johnson), se recomandă ferm efectuarea dozei de rapel cu unul din produsele pe bază de ARN Messager (Comirnaty-Pfizer BioNTech sau Spikevax/-Moderna).
  • Opțional, la cerere, beneficiarii vaccinați cu acest vaccin pot efectua doza de rapel tot cu Janssen (Johnson&Johnson).

Reamintim că doza de rapel are recomandare fermă de a se efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARNm (Comirnaty/Pfizer BioNTech, Spikevax/Moderna) tuturor persoanelor pentru care schema completă de vaccinare a fost finalizată în urmă cu cel puțin 6 luni.

Doza 3 - suplimentară - pentru persoanele imunocompromise, se poate administra la minim 28 de zile de la doza 2, dar este nevoie de recomandare medicală", se precizează pe pagina RO Vaccinare.

Citeste si:

Când vor putea face rapelul persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson. Recomandare ”foarte fermă” pentru serurile Pfizer sau Moderna

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a recomandat, vineri, persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson, să facă vaccin pe bază de ARn mesager, respectiv Pfizer...

Parlamentul se reunește de urgență pentru a declanșa procedura desemnării conducerii SRTv și SRR

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc vineri, 29 octombrie, de la ora 16.00, pentru a stabili declanșarea procedurii de desemnare a Consiliului de Administrație...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă