Când începe vaccinarea cu a treia doză în România? Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

1 lună in urmă 17

 Nimeni nu știe de ce s-au pierdut doze de vaccin Nimeni nu știe de ce s-au pierdut doze de vaccin

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 va începe în România în octombrie, spune coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a explicat cele două situaţii în care se administrează doza a treia de vaccin.

Persoanele imunodeprimate, respectiv cele aflate după un transplant, au afecţiuni oncologice, HIV netratat sau în stadiu avansat, etc. vor primi o doză suplimentară de vaccin. Practic, aceşti bolnavi au ca indicaţie trei doze de vaccin în prima schemă de vaccinare, în loc de 2 doze.

Această autorizaţie a fost deja acordată de Agenţia Americană pentru Medicamente.

Apoi, este vorba despre doza de rapel, care se face la cel puţin 6 luni de la schema iniţială de vaccinare şi care, de asemenea, se propune pentru categoriile de persoane vulnerabile. Ulterior se vor putea vaccina şi celelalte categorii de persoane, care au primit schema iniţială.

După ce vom avea recomandările necesare, vom putea organiza şi în România cele două tipuri de abordare. Repet: o doză suplimentară în cadrul schemei iniţiale de vaccinare pentru persoanele imunodeprimate – şi aici urmează să definim cu ajutorul comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătăţii care sunt acele categorii de afecţiuni care au indicaţie de a primi trei doze de vaccin – şi rapelul la cel puţin 6 luni pentru aceleaşi categorii de persoane, la care se include, evident, şi restul populaţiei. Pentru luna octombrie – începutul lunii octombrie – ne propunem să demarăm şi în România această etapă cu condiţia să avem până la acel moment poate etapele premergătoare legate de recomandările internaţionale”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

The post Când începe vaccinarea cu a treia doză în România? Anunțul lui Valeriu Gheorghiță appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă