Când ajung testele de salivă în școli și de câte ori vor fi testați elevii și angajații

4 săptămâni in urmă 16

Elevii și angajații din școli vor face teste de salivă. Foto/Profimedia Elevii și angajații din școli vor face teste de salivă. Foto/Profimedia

Primele 9 milioane de teste rapide pe bază de salivă vor ajunge în şcoli în perioada 21 – 25 noiembrie. Elevii şi angajaţii vor fi testaţi de două ori pe săptămână, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

JOI, 04 NOIEMBRIE 2021, 22:55

SURSĂ: Realitatea AUTOR: Iulian Budușan

„Am primit asigurări că sunt în curs de finalizare a achiziţiei. Sunt acele termene legale pentru depunerea scrisorilor de garanţie”.  

Ministrul a precizat că a fost făcută achiziţia pe trei loturi, dintre care primul lot avea ca cerere  disponibilitate în 1-5 zile.  

„Testele pe bază de salivă vor fi disponibile începând cu săptămâna 21- 25 noiembrie în toate şcolile”, a declarat ministrul.  

„Avem nevoie de o procedură pentru a ne putea organiza. Solicit sprijinul autorităţilor sanitare pentru administrarea acestor teste. Ministerul Educaţiei va face tot posibilul să sprijinim, dar nu intră în competenţa Ministerului Educaţiei. Sunt convins că va fi nevoi de un instructaj. Va trebui definită cadenţa, locaţia, iar la Ministerul Educaţiei nu avem competenţa să stabilim cum se vor administra aceste teste”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.  

Acesta a precizat că DSU a făcut calcul pentru o frecvenţă de două ori pe săptămână.  

Ministrul a precizat că în primă fază vor fi distribuite 9 milioane de teste, necesare pentru o săptămână, iar acordurile cadru au fost încheiate pentru 70 de milioane de teste, necesare pentru 11 săptămâni de şcoală până la finalul anului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă