Când ajung primele doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în România în aprilie

4 săptămâni in urmă 2


Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de vaccianre, a anunțat, marți, într-o conferință de presă că vaccinul de la Johnson&Johnson va ajunge în România la jumătatea lunii aprilie. Acesta a mai precizat că fiind vorba despre o singură doză se pretează mai mult centrelor mobile, a precizat el.


„Pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dacă nu mă înşel, ar trebui să primim probabil prima tranşă. Nu este una consistentă, probabil că vor fi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom putea acest tip de vaccin.”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de vaccinare.


Acesta a precizat că, din punct de vedere practic, fiind vaccin care se administrează într-o singură doză, acesta se pretează mai mult pentru centre mobile și pentru vaccinare în localitățile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus.


„Asta nu înseamnă că nu poate fi accesat și de restul categoriilor de persoane.”, a mai explicat medicul militar.


Autoritatea Europeană pentru Medicamente a aprobat săptămâna trecută vaccinul anti-coronavirus, produs de Johnson & Johnson. Este al patrulea ser anti-Covid omologat în Uniunea Europeană.Rezultatele unui studiu clinic la care au participat persoane din Statele Unite, Africa de Sud și din țările din America Latină arată că vaccinul COVID-19 Johnson & Johnson a fost eficient în prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de peste 18 ani.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă