„Campionul paralimpic Eduard Novak are spirit de samurai 100%!”. Ministrul Tineretului și Sportului a cucerit argintul la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

1 lună in urmă 35

Ministrul Tineretului și Sportului Eduard Novak a avut parte de o primire călduroasă la revenirea în ţară de la Jocurile Paralimpice.

Eduard Novak a obținut argintul în proba de urmărire individuală pe 4.000 m, categoria C4, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Novak i-a dedicat medalia lui Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, decedat la vârsta de 71 de ani.

„Campionul paralimpic Eduard Novak are spirit de samurai 100%!”. Mesajul lui Amatto Zaharia pentru ministrul Tineretului și Sportului

Mai multe personalităţi sportive printre care Mihai Covaliu, preşedinte COSR, George Boroi, secretar general COSR, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo, Carmencita Constantin, preşedinte Federaţia Română de Gimnastică, alături de familia ministrului, dar și de numeroase alte personalități din lumea sportului sau persoane cu funcții de conducere din cadrul MTS, au ţinut să-l felicite personal pe ministrul Novak pentru titlul de vice-campion paralimpic și medalia de argint câştigată în proba de urmărire individuală pe 4000 m (categoria C4).

Cea mai emoţionantă declaraţie a fost însă cea făcută de Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo.

„Edy Novak a reușit o performanță super tare. Astea sunt fapte, nu vorbe. Să câștigi o medalie la Jocurile Olimpice/Paralimpice reprezintă în sine o performanță extraordinară, care merită tot respectul nostru. Dar să fi ministrul sportului în exercițiu și în același timp să te pregătești la cel mai înalt nivel, să te califici pentru Jocurile Paralimpice și să mai și urci pe podiumul olimpic, asta este cu adevărat o performanță incredibilă, unicat în istoria sportului la nivel internațional.

Mai mult decât atât, el a scos acum, la 45 de ani, un timp mai bun cu 10 secunde față de ce reușise anterior. Așa ceva este senzațional pentru orice sportiv. În urmă cu ceva timp i-am înmânat lui Edi Novak distincția «Samurai Spirit», distincție care se acordă foarte rar, doar celor care nu cedează niciodată și care duc la extrem spiritul de războinic, de samurai, iar el mi-a dovedit cu prisosință, încă odată, că merită pe deplin acest titlu. Edy are o poveste de viață dar și o carieră sportivă extraordinară, reprezentând prin voința, dăruirea și perseverența lui, un exemplu pentru milioane de sportivi la nivel național și internațional.

Bravo lui! Foarte tare! Mă bucur mult pentru el! Samurai Spirit 100%!”, a declarat Amatto Zaharia, citat de ProSport.

 

 

The post „Campionul paralimpic Eduard Novak are spirit de samurai 100%!”. Ministrul Tineretului și Sportului a cucerit argintul la Jocurile Paralimpice de la Tokyo appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă