„Campioni sub conducerea unui antrenor urât” Mircea Lucescu, criticat violent de ultrașii lui Dinamo Kiev. Ce au scris după ce românul a luat titlul în Ucraina

2 săptămâni in urmă 27

Mircea Lucescu nu are liniște la Kiev nici după ce a câștigat titlul cu Dinamo. Ultrașii îl critică foarte dur, în ciuda faptului că românul a pus capăt hegemoniei lui Șahtior Donețk.

Mircea Lucescu este noul campion al Ucrainei. Dinamo Kiev a câștigat cu Inhuleț, 5-0, și a rezolvat ecuația campionatului, cu trei etape înaintea finalului.

Pentru antrenorul român este al 9-lea titlu în Ucraina și al 35-lea trofeu din carieră.

„Campioni sub conducerea unui antrenor urât” Mircea Lucescu, criticat violent de ultrașii lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu nu scapă de problemele cu suporterii lui Dinamo Kiev. Contestat de la venirea la Kiev, atunci când românul a fost la un pas să renunțe la echipă, Lucescu are parte de critici agresive și după victoria finală.

Vitaly Șeremeta, unul dintre suporterii cei mai influenți în „Druzi Dynamo”, facțiunea radicală a ultrașilor echipei, nu are deloc cuvinte de apreciere pentru tehnician. Dimpotrivă.

„Țin cu Dinamo din 1984. Am văzut multe campionate câștigate de Dinamo. Am văzut câștigarea campionatului URSS din 1985, 1986 și 1990. Am văzut toate meciurile de campionat câștigate în cel al Ucrainei… Întotdeauna, momentul câștigării campionatului mi-a adus o mulțime de emoții pozitive.

Dar azi, pentru prima oară, nu mă bucur de campionat. Campion sub conducerea unui antrenor urât, care în 12 ani a devenit unul dintre promotorii dușmăniei Donețkului față de Kiev, care a fost folosită în terenul fertil hrănit în general de Partidul Regiunilor (n.r. grupare politică pro-rusă, aflată la putere până în 2014, căzută după Maidan și având o susținere masivă în estul Ucrainei) și, în particular, de Ahmetov.

Antrenorul pentru care Rusia (sic) și Ucraina sunt o singură țară, iar Lobanovski nu-i destul de bun pentru a fi încadrat printre cei mai buni antrenori din istoria lumii.

Antrenor care, după ce a plecat din Donețk în 2014, s-a dus să lucreze în structura Gazprom (n.r. sponsor principal al lui Zenit St. Petersburg, cea mai mare companie de gaze naturale din lume, controlată de statul rus). Azi nu mă bucură câștigarea campionatului.

Dar mă bucură că majoritatea celor din jurul meu gândesc la fel”, a scris suporterul în postarea de pe Facebook, preluată de pagina galeriei noii campioane a Ucrainei.

Mircea Lucescu, prima reacție după al 9-lea titlu în Ucraina

Imediat după ce Dinamo Kiev s-a impus la Inhuleț și a devenit oficial noua campioană a Ucrainei, Mircea Lucescu a fost întrebat dacă va rămâne pe banca echipei.

 

„Am 75 de ani, mă simt minunat. Sunt în Epoca mea de aur. Nu mă gândesc să plec de la Dinamo Kiev. Mai am de lucru în fotbal. Acum mă gândesc la Europa”, au fost primele cuvinte ale reputatului antrenor român.

É CAMPEÃO💙🤍 pic.twitter.com/OFGYxh3fnl

— Ucrânia FC 🇺🇦🇧🇷 (@ucraniafc) April 25, 2021

The post „Campioni sub conducerea unui antrenor urât” Mircea Lucescu, criticat violent de ultrașii lui Dinamo Kiev. Ce au scris după ce românul a luat titlul în Ucraina appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă