Campion olimpic, găsit vinovat de trafic de droguri. Riscă închisoarea pe viață

1 lună in urmă 2


Sportivul olimpic australian Nathan Baggaley și fratele său Dru Baggaley au fost găsiţi vinovaţi că au încercat să introducă în Australia câteva sute de kilograme de cocaină, în valoare de peste 150 de milioane de dolari în 2018, transmite CNN.


Nathan Baggaley, care a câștigat două medalii de argint la Jocurile Olimpice din 2004 din Atena, și fratele său, Dru Baggaley, au pledat nevinovați, însă un juriu din Brisbane i-a găsit vinovați, în urma unui proces ce a durat două săptămâni, arată Nine News.


Frații au rămas în arest până la condamnare. Cei doi riscă închisoarea pe viaţă.


Dru Baggaley și un alt bărbat au fost arestați în vara anului 2018, după ce forțele de ordine au interceptat barca lor, iar înregistrările video arătau cum cei doi aruncau saci peste bord. Autoritățile au confiscat peste 500 de kilograme de cocaină, conform documentelor instanței.


Nathan Baggaley, care nu se afla la bordul navei în momentul arestărilor, a cumpărat nava și a ajutat la dotarea cu tehnologie de navigație, conform documentelor instanței. De asemenea, amprenta sportivului olimpic a fost găsită pe o bucată de bandă folosită pentru a acoperi placa de înmatriculare a ambarcațiunii.


Cei doi fraţi au mai fost condamnaţi în trecut, într-un alt dosar legat de traficul de droguri.


Foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă