Campioana și-a ajustat politica în relația cu arbitrii » CFR l-a cumințit pe Edi Iordănescu!

1 lună in urmă 1

Pe principiul "bine vorbești, bine primești", CFR Cluj și-a ajustat politica în relația cu arbitrii. Tonul e mai temperat, iar de când a dispărut și ultimul "factor perturbator", Dan Petrescu, campioana e parcă mai echilibrată în mesajul pe care-l transmite. "Fluierașilor" nu le trece cu vederea greșelile "contra", pentru că, nu-i așa, altfel te iau de fraier, dar nici nu mai dă de pământ cu ei.

Noului stil adoptat i s-a subordonat, odată cu venirea în Gruia, și Edi Iordănescu. O surpriză de proporții în condițiile în care, potrivit statisticilor ultimilor 7 stagiuni, mai precis din 2014/2015, de când a devenit o prezență constantă în Liga 1, el este tehnicianul cu cele mai multe eliminări: 9. Cinci peste colericul său predecesor de la CFR!

Moderarea limbajului i-a făcut bine și lui, și clubului în relația cu arbitrii. Sezonul în curs, în 14 meciuri la comanda campioanei, Edi n-a fost expediat niciodată în tribună, iar ardelenii și-au menținut avantajul în raportul erorilor pro-contra comise de arbitri în raport cu ei:

Situația după 25 de etape

ECHIPĂPROCONTRADIFERENȚĂ
Craiova792
FCSB891
CFR Cluj1082

Situația la plecarea lui Dan

ECHIPĂPROCONTRADIFERENȚĂ
Craiova440
CFR Cluj642
FCSB734

Înaintea meciului cu FC Argeș, vorbind despre arbitrajul lui Marian Barbu la 0-0 cu Voluntari, Iordănescu jr. aprecia că "au fost prea multe, prea clare greșelile în defavoarea noastră. Au fost mari, decisive și într-o singură direcție". Dar imediat a adăugat, cumva împăciuitor, că "trebuie ca arbitrii să facă un efort și să fie mai echilibrați".

După 5-0 cu piteștenii, partidă în care a beneficiat de două penalty-uri, al doilea în ciuda unui ofsaid prealabil la Costache, Edi, marele contestatar de altădată, s-a transformat chiar într-un avocat al "fluierașilor", pledându-le cauza în problema VAR-ului: "Arbitrajul românesc are nevoie de ajutor. Trebuie să susținem arbitrii români, să le dăm încredere. Dacă putem să îi ajutăm și să corectăm anumite scăpări, trebuie să facem acest lucru, este în slujba fotbalului". Reacția managerului FCSB, Mihai Stoica: "Superb!". 

"În meciul cu FCSB, când Becali a reclamat penalty la Camora, am luat 10 galbene! Aveam 7 la pauză, nu știam pe cine să mai schimb să nu rămânem în 10. Poți să-l acuzi pe Istvan Kovacs de orice, dar nu că nu e un arbitru foarte bun. Pe mine, Kovacs aproape că m-a eliminat la fiecare meci pe unde m-a prins" 
Edi Iordănescu, antrenor CFR

Top cei mai eliminați antrenori în ultimele 7 sezoane

Antrenor / Nr. eliminări 
1. Edi Iordănescu 9 
2. Dan Alexa 8 
3. Flavius Stoican 6 
4-7. Gheorghe Hagi 4 
Marius Şumudică 4 
Dan Petrescu 4 
Leo Grozavu 4 
8. Mihai Teja 3

22de antrenori şi-au trecut în cont cel puţin o eliminare în ultimele 7 sezoane de Liga 1

58de eliminări au strâns antrenorii în ultimele 7 ediții de campionat

Eliminările lui Iordănescu jr

Sezon / Club / Nr. eliminări
2014/'15 Pandurii 1
2015/'16 Pandurii 4
2017/'18 Astra 1
2019/'20 Gaz Metan 3

ETAPA 26 // Match Preview UTA Arad - CFR Cluj

EXCLUSIV Fotbalistul care o poate ajuta pe CFR Cluj să câștige un nou titlu: „Am fost într-o comunicare permanentă”S-au schimbat cotele pentru câștigarea Ligii 1! Ce cred bookmakerii despre lupta FCSB - CFR Cluj - Craiova

Lucian Viziru și-a luat soția și au părăsit România definitiv. Azi e de nerecunoscut! Cum arată și cu ce se ocupă acum

Libertatea

Playtech: BOMBĂ! Cosmin Olăroiu îi dă lovitura lui Gică Hagi! Ce face cu bijuteria de milioane de euro...
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă